Recept Bábovka z jablek (nepečená)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bábovka z jablek (nepečená)

Postup

Oloupaná jablka zbavená jádřinců rozkrájíme a svaříme s cukrem ve vodě na husté pyré. Mezitím si dáme nabobtnat želatinu a pokrájíme na kousky kandované ovoce. Do horkého pyré vmícháme připravenou želatinu a občas znovu promícháme. Bábovkovou formu vymažeme olejem. Do chladnoucího pyré přimícháme kandované ovoce a alkohol. Vlejeme do formy a dáme ztuhnout na 24 hodin do ledničky. Před podáváním formu krátce postavíme do mísy s horkou vodou, aby se nám bábovka dobře vyklopila. Zdobíme šlehačkou a kopečkem vanilkové zmrzliny nebo kouskem polárkového dortu. Čerpáno z časopisu Květy (2001).

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 14.09.04 vloženo
  • 12500x zobrazeno

Ingredience

  • cca 3 kg jablek
  • 1 kg cukru
  • 1/4 l vody
  • 200 g kandovaného ovoce
  • 1 velká PL želatiny
  • případně 2 cl rumu nebo brandy.

Doporučená příloha

  • nápoj dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.10.12 15:51

Jablek je letos silná nadúroda, a tak se snažím ta menší zpracovat jak se dá…
Tato „bábovka“ mne zaujala tím, že na rozdíl od jiných podobných je bez piškotů a pudinku. Ty s piškoty a pudinkem máme samozřejmě rádi, ale už je známe ;)
Toto je zase něco nového, tak proč to nezkusit…
Z tří kil jablek nakonec bylo cca kilo a půl, což bylo ale pořád na formu na bábovku trochu moc… Tak jsem použila plastovou dózu na cukroví.
Kandované ovoce už „zase“ došlo… Jak ho přede mnou neschovají, pořád „dochází“… no, tak nám muselo stačit, že jablka jsem nerozmerendila na úplnou kaši - a ono to tak opravdu dokonala stačí, zvlášť když rum „nedošel“ a já ho mohla do té dobroty cmrndnout :)
Na dno formy jsem dala pár slabých plátků jablek a želatinu jsem rozpustila ve šťávě z bezinek, docela to hezky hmotu zabarvilo :)
Formy na podobné moučníky už dávno nevymazávám olejem ani ničím jiným, používám už pár let takovou tu širokou balící folii, je podobná té potravinové, jen je širší a silnější… Jdou mi pak pěkně „vyloupnout“ :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bábovka z jablek (nepečená)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bábovka z jablek (nepečená)

Ropušník
11 příspěvků 2.11.11 18:03

Děala jsem už podobnou ale byla s pyškoty mnamka :-D :-D :-D

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bábovka z jablek (nepečená)

…jak koho žaloudeček si přeje…no problem…:-))

Pájinka
152 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bábovka z jablek (nepečená)

Myslím, že mnohem jednodušší a chutnější je zahustit jablka pudinkovým práškem a nerozvařit na pyré, ale nechat kousky jablek, přidat rozinky namočené v rumu … no prostě mňamka :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz