Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník lucian.ka02 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z droždí, vlažného mléka, kostky cukru, medu a trošky soli necháme vzejít kvásek. Na směs prosijeme mouku a promícháme. Přidáme vločky másla a hněteme až budemem mít vláčné těsto (bude dělat bubliny, nelepí se na stěny mísy ani na vařečku). Těsto poprášíme moukou a necháme v teple, přikryté, kynout (1/2 hod). Rozinky pokapeme rumem a necháme odležet. Vymažeme formu na bábovku a na dno poklademe mandličky do každé prohlubně jednu. Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a dáme do formy, kde ještě necháme 1/2 hodiny kynout. Troupu předehřejeme na 180 stupňů (horkovzdušnou na 160). Bábovku pečeme pomalu cca 50 až 60 minut. Po dopečení necháme ještě cca 5 minut dojít v troubě, následně vyklopíme a před podávání pocukrujeme moučkovým cukrem. Zdroj: Katka - Nejlepší recepty 10/2004
Recept je z kategorií: Bábovky
kafíčko, kakao, dobrý čaj
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bábovka s mandlemi