Recept Bábovka “Eska”

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bábovka “Eska”

Postup

Vejce šleháme s cukrem v parní lázni, až je objem hmoty dvakrát tak velký. Ochladíme, přidáme mouku, škrob a prášek do pečiva a mícháme. Za stálého míchání postupně přidáváme mléko, vanilkový cukr, aroma a kůru z citronu. Dvě třetiny těsta vlijeme do formy vymazané tukem a do zbytku těsta přidáme kakao. Poté vlijeme tmavé těsto na bílé a lehce zamícháme, aby se utvořila “eska”. Pečeme 45 minut při teplotě 170 °C. Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 21.10.03 vloženo
  • 10021x zobrazeno

Ingredience

  • 1,5 sklenice pšeničné mouky
  • 0,5 sklenice bramborové mouky (solamylu)
  • 6 vajec
  • 1 sklenice cukru
  • 1 rozpuštěné máslo
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • několik kapek mandlové esence
  • 1 lžička citronové kůry
  • moučkový cukr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bábovka “Eska”

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz