Recept Bábovka bleskovka
Labužník Veronika Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vše smícháme (nemusíme šlehat z bílků sníh) a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Můžeme, pokud chceme, 1/3 těsta obarvit kakaem, abychom získali mramorovou bábovku. Dáme péct.
Recept je z kategorií: Bábovky
- 18.03.02 vloženo
- 172254x zobrazeno
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice (krystalu)
- 1 sáček vanilinového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku13.3.21 16:45
Právě vytažená z trouby - dělávala jsem ji když byly děti
malé…
Já na to sladké poslední dobou moc nejsem, (pro sebe jsem si udělala něco
méně sladkého), ale muž si dá rád Část těsta obarvena kakaem…
27.1.18 17:24
Bábovka se mi nějak nechtěla dopéct. Těsto bylo i po hodině uvnitř bábovky stále řídké. Dala jsem na ni alobal a dalších 20min pekla na 125st. Jinak moc dobrá.
Líbí se mi24.2.15 14:33
Výborný recept, přidat na kostičky jablka nebo banán, kapánek rumu
s rozinkami nebo goji navonět skořicí nebo perníkovým kořením. Dělám
zrovna bábovku a už vyzkoušeno na muffinách
23.6.14 15:22
Zkuste přidat citronovou kůru, je pak krásně voňavá…Když nemám
mléko, dávám i jogurt, recept doporučuji
22.3.13 12:26
Já tam dala oleje i mléka celou sklenici a bábovka všem moc chutná
Udělala jsem 2 verze tuto a s margot čokoládou a ta s margot moc chutná
mému příteli
28.2.13 16:40
Pokřtění formy od Ježíška
Líbí se mi Uvaření se již líbí 7 labužníkům6.2.13 19:16
Výborná buchta…upekla jsem ji na plechu a pridala vic mleka a ořechy. Je jemna a nedusí.:-)
Líbí se mi15.12.12 20:09
Je fakt výborná, no doporučuji více mléka a pak je fakt báječná !!!
Líbí se miDiskuse k receptu Bábovka bleskovka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bábovka bleskovka
@Bosslee To máš těžké… moje trouba je „blázen“ a bábovku mívám pečenou na 160 stupňů během půl hodiny a ještě ji musím přikrývat alobalem aspoň na začátku…
Trouba mojí mamky (též má elektrickou a formy máme stejné) by ji musela péct na 180 stupňů a byla by ráda, že to zmákne za třičtvrtě hoďky…
Trouba po babičce (též elektrická) by se se stejnou bábovkou „týrala“ skoro hodinu na 180 stupňů…
Pokud bych použila moji druhou formu, trvalo by mi stejné těsto v mé troubě při výše napsaných stupních o dobrých deset minut déle…
Z toho vyplývá, že stupně i doba jsou mnohdy zavádějící, záleží na hustotě těsta, množství těsta, na formě, na troubě…
Nejlepší rada je: vyzkoušet, co umí naše vlastní trouba: začla bych na těch 160 stupních a po půl hodině prvně zkusila špejlí… Většina bábovek je pečená v rozmezí od 30 do 45 minut, prostě od těch třiceti minut hlídat…
Hutnější těsta a vyšší objem potřebují kolikrát i přes tu třičtvrtě hodinku, ale opět hlídat… Časem kuchařka vychytá časy a stupně sama. pokud má trouba tendenci vršek připalovat (jako ta moje), přikrývám ke konci nebo na začátku alobalem s dírou uprostřed kvůli páře.
Přeji krásně vypečenou a voňavou bábovku, určitě to zvládnete
Dobrý den, bylo by možné k receptům psát i stupně a dobu pečení? Děkuji
A zase sem nestačila ochutnat hlavně že chutnala
Recept je super jen jsem po přečtení komentářu rovnou přidala mleko a bylo to super rychlé děkuji už ji mam v oblíbenejch receptech
rychlá chutná
Terez, děkuju
Glamo, no nevím, pro dnešek budu shovívavá, dostaneš jen poloviční úkol
Tekutina doplněna
Tereza
Sím, Alis…já psala původně něco jiného, pak přeformulovala a zase přeformulovala…a tak se to tak nějak vyvrbilo… Nešlo by to brát aspoň za „poloviční“…?

Pančelko, za ten půlhrnek ti nespíš napařím domácí úkol
Terez, nemohla bys konečně dopsat ty tekutiny do receptu, je tu desítka poznámek o suché směsi, je to trochu otrava, než uvaříš, přečíst všechny poznámky. Jsi jediná, kdo to asi může opravit. Díky i za ostatní
18 příspěvků 19.3.11 17:09
Toto těsto používám i na ovocný koláč, kdy na těsto dám ovoce, někdy posypku, nebo i na velik. beránka nebo mufiny. Je to super těsto 100× jinak
Dnes ořechová varianta, samozřejmě přidán 1/2 hrnek mléka..
Příspěvek upraven 19.03.11 v 16:37
222 příspěvků 8.3.11 15:46
Po přečtení receptu i s komentáři jsem taky přidala asi půl hrnku mléka a bábovka je výborná. Jinak je taky snadná a rychlá a skvěle šla vyklopit (formu jsem vymazala sádlem a vysypala strouhankou).
Těsto sypké, dal jsem tam 1 hrnek mléka a bylo to dobrý., bábovka výýborná

Nevim, jak paní dělá tuto bábovku, ale postupovala jsem přesně podle daného receptu a došlo na jeden problém. Paní píše, že vše smíchat a nalét do vymazané formy. Bohužel i když jsem vše smíchala, nebylo co lét, protože to byla tak suchá konzistence, která se k tekuté formě ani nepřibližovala.
Musela jsem tam přidat hrnek mléka, aby to bylo použitelné. Jinak jsem přidala i oříšky pomačkané v hmoždíři a pak to bylo super.
jj, stačí půl hrnku
1 příspěvek 3.12.09 02:10
v tomto receptu chybí mléko , cca jeden hrnek. Z tohoto složení těsta se dá udělat i bublanina a makovec , pouze je třeba přepočítat množství těsta na obsah plechů či forem.
426 příspěvků 13.8.09 22:56
Já teda původně myslel zapracovat je do těsta a pak upéct. Ale to co píšeš je pro chlapa jednoduší. Díky!
256 příspěvků 13.8.09 22:53
Zlomax - můžeš tam dát cokoliv. Kokos, ořechy, rozinky, prostě co tě napadne. Samozřejmě to můžeš nalít na plech a pak vyrobit řezy, pak potřít krémem. Určitě nic nezkazíš, když na to těsto na plechu nasypeš ty borůvky či jiné ovoce a dáš drobenku. Je to jenom o tom nebát se a zapojit fantazii.
256 příspěvků 13.8.09 22:50
Jasně, chybí tam mléko a opět je to další varianta receptu na buchtu hrk hrk. Toto těsto je totiž absolutně variabilní.
426 příspěvků 13.8.09 21:34
Děvčata tohle bude moje v životě první bábovka a proto se ptám. Můžu do toho narvat Kanadské borůvky? Na zahradě jich je plno. Děkuji všem.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
já dycky přidám do bábovky kousky čokolády, je to výborné, čokoláda se roztopí a je to fakt špica, vyzkušajte vřele doporučuji, někdy podle nálady poleju bábovku polevou je to taky moc dobrý;-)
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Vzkaz pro Bradicku! třené bábovky nedávám do předehřáté trouby.Platí to i pro tvarohovou.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Jako rychlovka docela dobrý. Taky jsem přidávala mléko, bylo to suché. Ale nedá mi to a zase prosazuju o trošku složitější, ale opravdu nejlepší, tuhletu bábovku .
Eji, taky mám takového syna, ten svoji první bábovku upekl v šesté třídě. Já byla v práci a Dáda mne chtěl překvapit. Tak šel za sousedkou, ta mu udílela rady a já měla po příchodu z práce ještě teplou bábovku na stole. Jen ještě detail, byla to jeho první a zatím i poslední ;o)
121 příspěvků 25.1.09 03:43
kolik ti to bylo let, kdyz jsi ji takhle pekl? Škoda, ze taky nemam takovy dite, co by si upeklo babovku:-)) To by se mi libilo!
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Já ji dělám takle: 1hrnek polohrubé, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vajíčko, 1 hrnek mléka a 1/2 hrnku oleje. Vše jednoduše nasypu do mísy a zamíchám, pak přeliju do vymazané a vysypané formy a peču dokud neí hotová při cca 160-180 st. C, a protože moji mlsouni doma maj rádi ořechy, občas tam prsknu nasekané ořech - od oka. Tenhle recept byl první, který jsem se naučil, protože jsem byl nenažrané dítě, po návratu ze školy jsem si upekl tuhle bábovku a ještě teplou jsem ji celou spráskal se zbytkem mlíka
už se chladí ;o)
Aussie má pravdu, mléko tam určitě patří ;o)
Nejdriv jsem si rikal, ze tak jednoducha ‚poradna‘ babovka preci ani nemuze byt, ale zrovna jim uz 4, kousek…Nemuzu si pomoct, je fakt skvela!
Jen jsem do ni taky pridal 1/2 hrnku mleka, a
navic jeste mozna az 1/2 hrnku vody - testo mi pripadalo prilis suche…Je
nadherne vlacna, zatim moje nejpovedenejsi - dost casto ztroskotam na prasku do
peciva - tady v Australii se prodava po krabickach, a tak je to nekdy docela
orisek odhadnout…Diky!!!
163 příspěvků 25.1.09 03:43
Právě jsem tuhletu bábovku dopekla, teď chladne v remosce… A jako Ajta, taky ji peču pro ještě spícího milého… (šel spát až kolem třetí ráno, učil se, tak ať má sladké probuzení
Upekla jsem ji z celozrnné mouky, je pěkně
hnědá, tak jsem na to zvědavá. Ale opět mi u ní během pečení popraskal
povrch - nevypadá sice tak moc rozšklebeně, jako minule u bábovky z bílé
mouky, a vlastně to vůbec nevadí, ale stejně: nemáte na to nějaký fígl?
Děkuju moc, a hlavně za ten recept, je super!
589 příspěvků 25.1.09 03:43
Když jsem dnes ráno přemýšlela, co dobrého připravit ještě spícímu toastíkovi k rannímu kafíčku, padl můj zrak na komentář Aussie k tomuto receptu a tak jsem nelenila a upekla…
)))))
díky jednoduchému smíchání všech ingrediencí ani nevadilo, že jsem byla ještě notně rozespalá…
musím dát za pravdu Aussie… 1/2 hrnku mléka je potřeba přidat…
)))
45 příspěvků 25.1.09 03:43
Měla jsem podobný recept a ztratila jsem ho. Pamatuji si ale, že v něm bylo i mléko. Přidala jsem k tomuto receptu půl hrnku mléka - perfektní!
nevím, fazolko, mně přijde jako pojítko ten olej a vejce…vím, že i babička dělala něco obdobného a ta ten olej ředila napůl s vodou…tak jsem to vyštrachala..7 bílků rozšlehat, přidat žloutek, 210 g jemného krystalového cukru a kakao podle chuti, 140 g hrubé mouky a 6 lžic oleje ředěného 1:1 s vodou přidávat po kapkách, chvíli ještě šlehat a potom přelít do formy…babička to dělala v dortové a tvrdívala, že nejlépe je vymazat ji sádlem a vysypat strouhankou…:-))
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Nechybí v receptu nějaká ingredience? Zdá se mi,že tam není žádné pojítko,těsto je příliš suché ???
28 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám vyzkoušený podobný recept, moc dobré, recepty na hrníčky jsou super.Žádné vážení a je to hned hotové.