Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ma-rie Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V míse utřeme do pěny máslo s celým vejcem a se žloutky, pak přidáme cukr, vanilínový cukr a rum a utřeme do hladké hmoty. Pak přidáváme mouku prosátou s kypřicím práškem, kakaem, solí a mléko – šleháme elektrických šlehačem na středním stupni otáček. Nakonec zapracujeme na nejnižším stupni otáček elektrického šlehače sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dáme péct při teplotě cca 170-180 °C po dobu asi 40-45 minut. Po upečení necháme bábovku zchladnout, pak ji vyklopíme na mřížku a zcela studenou bábovku polijeme polevou. Polevu připravíme podle návodu na obalu.
Recept je z kategorií: Bábovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bábovka á la Sacher
1 příspěvek 18.10.09 19:12
Jak píše Tulinka, musel jsem přidat dost mléka. Dělal jsem ji bez rumu a nahrazení rumu mlékem nestačio. Typoval bych to tak na potřebu aspoň 150 ml mléka. Ale jinak díky za recept.
353 příspěvků 5.3.09 01:26
Musela jsem přidat trochu víc mléka, těsto bylo husté, ale jinak chuť báječná, čokoládovou polevu jsem ještě posypala nudličkami mandlí, takže i paráda pro oko, rozhodně jsem nepekla naposledy.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Dneska jsem upekla a zítra s náma jede tato dobrůtka do Č.Krumlova. Musím jí někam pořádně schovat, nebo se té cesty nedočká. Už jsem stejně kousek uřízla- přijedou přátelé, tak alespoň ke kafíčku. Kousíček jsem ochutnala jako „správná“ kuchařka a je dobrá- a to sladký téměř vůbec nejím od malinka, nemám ho ráda, ale rozpoznám, co je dobré a co už dělat nemusím. Tuhle bábovku někdy zopakuji.
Příjemný svátečkový den!
3 příspěvky 25.1.09 03:43
super recept!!! Dělám jí i jako dort, napůl rozkrojím a naplním krémem a na vrch poleju čokoládou a nazdobím šlehačkou…nestalo se,že by nechutnalo a nepovedlo, myslím,že to zmákne každý začátečník a s oříšky také není špatná
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Jdu to dneska zkusit upéct,tak mi držte pěsti,pak všem napíšu,jak nám chutnala
Jáji
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Bábovka á la Sacher bezvadná,všm chutnala.Vřele doporučuji.