Recept Bábovka á la Sacher

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V míse utřeme do pěny máslo s celým vejcem a se žloutky, pak přidáme cukr, vanilínový cukr a rum a utřeme do hladké hmoty. Pak přidáváme mouku prosátou s kypřicím práškem, kakaem, solí a mléko – šleháme elektrických šlehačem na středním stupni otáček. Nakonec zapracujeme na nejnižším stupni otáček elektrického šlehače sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dáme péct při teplotě cca 170-180 °C po dobu asi 40-45 minut. Po upečení necháme bábovku zchladnout, pak ji vyklopíme na mřížku a zcela studenou bábovku polijeme polevou. Polevu připravíme podle návodu na obalu.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 05.03.07 vloženo
  • 13974x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g másla nebo Hery
  • 1 celé vejce
  • 3 žloutky
  • 3 bílky
  • 130 g cukru
  • 1 bal Vanilínového cukru
  • 2 PL rumu
  • 5-6 PL mléka
  • 230 g polohrubé mouky
  • 1/2 bal Kypřicího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 PL kakaa
  • 1 bal Polevy tmavé

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bábovka á la Sacher

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bábovka á la Sacher

Jara37
1 příspěvek 18.10.09 19:12
Re: Bábovka á la Sacher

Jak píše Tulinka, musel jsem přidat dost mléka. Dělal jsem ji bez rumu a nahrazení rumu mlékem nestačio. Typoval bych to tak na potřebu aspoň 150 ml mléka. Ale jinak díky za recept.

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 05.03.09 01:26
Re: Bábovka á la Sacher

Musela jsem přidat trochu víc mléka, těsto bylo husté, ale jinak chuť báječná, čokoládovou polevu jsem ještě posypala nudličkami mandlí, takže i paráda pro oko, rozhodně jsem nepekla naposledy.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bábovka á la Sacher

Dneska jsem upekla a zítra s náma jede tato dobrůtka do Č.Krumlova. Musím jí někam pořádně schovat, nebo se té cesty nedočká. Už jsem stejně kousek uřízla- přijedou přátelé, tak alespoň ke kafíčku. Kousíček jsem ochutnala jako „správná“ kuchařka a je dobrá- a to sladký téměř vůbec nejím od malinka, nemám ho ráda, ale rozpoznám, co je dobré a co už dělat nemusím. Tuhle bábovku někdy zopakuji.
Příjemný svátečkový den!

Labužník Jitulinda02
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Bábovka á la Sacher

super recept!!! Dělám jí i jako dort, napůl rozkrojím a naplním krémem a na vrch poleju čokoládou a nazdobím šlehačkou…nestalo se,že by nechutnalo a nepovedlo, myslím,že to zmákne každý začátečník a s oříšky také není špatná ;-)

Labužník jajule02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Bábovka á la Sacher

Jdu to dneska zkusit upéct,tak mi držte pěsti,pak všem napíšu,jak nám chutnala
Jáji

Ma-rticka
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Bábovka á la Sacher

Bábovka á la Sacher bezvadná,všm chutnala.Vřele doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Štika na smetaně Štika na smetaně
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz