Recept Babočky – bulky s marmeládou

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Babočky – bulky s marmeládou

Úvod

Efektní a při tom docela obyčejné sladké pečivo z kynutého těsta. K odpolednímu čaji nebo kávě.

Recept a další inspiraci jsem našla na webu „russianfood*com“

Postup

Z mléka, části mouky, droždí, špetky soli a 1 KL cukru vyrobíme kvásek. Po jeho vykynutí zaděláme vláčné těsto ze zbývající části mouky, cukru, vajec a změklého másla. Necháme kynout, během kynutí jednou až dvakrát krátce prohněteme. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvoříme kuličky. Ty rozválíme na podlouhlou placku. Potřeme marmeládou tak, aby okraje zůstaly suché. "xxxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images2018/150x100/f1/35082.jpg Stočíme jako roládu a otočíme spojem nahoru. Špičky spojíme nad "švem" válečku k sobě. "xxxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images2018/150x100/ad/35083.jpg Otočíme spojem dolů a kraje válečku nařízneme z obou stran tak, aby střed zůstal vcelku. "xxxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images2018/150x100/31/35084.jpg Získaná "křidélka" vytočíme řeznou plochou vzhůru. "xxxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images2018/150x100/48/35085.jpg Přeneseme na plech a necháme ještě asi 20 minut kynout. Před vložením do trouby pomažeme vejcem rozmíchaným v trošce mléka. Pečeme při 180°C do zlatohněda. V originálu receptu se ještě hotové pečivo po vytažení z trouby potírá sirupem (cukr rozvaříme ve vodě asi 2 – 3 minuty). Pečivo se pak úžasně leskne, ale zároveň je lepkavé. Kdo nechce příliš sladit, tuto úpravu vynechá. Kdo nechce potírat lepkavým sirupem, nakonec lehce pocukruje, jak je v kraji zvykem ;-) .

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Buchty Koláče

Nahlásit recept

  • 08.12.18 vloženo
  • 443x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • těsto:
  • 200 g marmelády
  • 500 g mouky (hladká, polohrubá)
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 75 g másla
  • droždí čerstvé nebo suché (pro ½ kg mouky)
  • 90 g cukru (kdo málo sladí, sníží třeba až na polovinu)
  • ½ KL soli
  • tuk na plech (kdo peče na pečpapíru nebo nepřilnavém nádobí, může vynechat)
  • mouka na podsypání při vyvalování
  • *
  • na potření:
  • 1 – 2 KL mléka
  • 1 vejce
  • *
  • na sirup: (lze vynechat)
  • 100 ml vody
  • 50 g cukru

Doporučená příloha

  • čaj, káva, kakao atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 08.12.18 11:56

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Babočky – bulky s marmeládou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz