Recept Babiččiny waffle

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Babiččiny waffle

Postup

Ve velké míse smíchat dohromady mouku, cukr, sůl, žloutky a rozpuštěné máslo. Postupně přidávat mléko. Těstíčko má být poměrně řídké (je-li nutné, tak přidat trochu vody). V jiné míse našlehat bílky a pořádně je vmíchat dovnitř těstíčka. Na poslední chvíli přidat prášek do pečiva a rum. Vymastit wafflovací železo (vaflovač). Nalít dovnitř pořádnou lžíci těstíčka doprostřed železa, zavřít a péct waffle ne déle než 2 minuty. Udělané waffle mají být hotové i ve středu a mají být světle zlatohnědé. Waffle se podávají polité medem, nebo pocukrované, s džemem, smetanou, jednudušše jakkoliv kdo má rád. Recept pochází od babičky Paula Bocuse, snad největšího dnes žijícího šéfkuchaře.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 13.11.04 vloženo
  • 14116x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 500 g nepřesáté mouky
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 8 žloutků
  • 300 g másla
  • 250 ml mléka
  • 4 bílky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 4 lžíce rumu (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččiny waffle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Babiččiny waffle

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, děkuji za přidání obrázku....
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz