Recept Babiččiny dušené brambory v kapustě

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Babiččiny dušené brambory v kapustě

Postup

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme rozškvařit na pánvičce, na ni přidáme na­drobno nakrájenou cibuli a ne­cháme zesklovatět. Přendáme do kastrolu - pokud jsme již ne­připravovali slaninu a cibuli pří­mo v něm. Také pokud děláme tohoto jídla méně, přendáme slaninu s cibulí do tukem vyma­zané misky, ve které budeme jídlo zapékat. Přidáme omytou kapustu (ra­ději bez silných vnitřních os lu­penů) nakrájenou na kratší nud­ličky, malinko podlijeme masoxovým vývarem, osolíme a ne­cháme pět minut dusit v horké troubě v otevřeném rendlíku (zapékací misce). Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kostky, přidáme ke kapustě, promícháme, podle potřeby ješ­tě trochu podlijeme masoxem (aby ho byly asi dva milimetry). Dusíme do změknutí všeho použitého asi 45 minut v horké troubě. Zhruba 10-15 minut před koncem dušení vmícháme rozetřený česnek a pepř. Podle chuti můžeme posypat strouha­ným sýrem a nechat dopéct. Pokud by se nám zdálo jíd­lo příliš chudé, je nejlepší k nému uvařit uzená žebírka, případně opéci plátek masa nebo již upečené maso k němu ohřát.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 29.01.05 vloženo
  • 10083x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600-750 g kapusty
  • 150-200 g anglické slaniny nebo po­dobného masa
  • 1 velká cibu­le
  • 6 větších brambor
  • 5 až 6 stroužků česneku
  • pepř
  • sůl
  • kousek masoxu
  • 100-200 g nastrouhaného sýra (nemu­sí být).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččiny dušené brambory v kapustě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Babiččiny dušené brambory v kapustě

van.Thomas
197 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččiny dušené brambory v kapustě

…abych nezapomněl, mezi dušením a zapékáním doporučuji trochu vyždímat a zapékat nejprve bez sýra, aby se co nejvíc tekutiny odpařilo.

van.Thomas
197 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččiny dušené brambory v kapustě

Řízek to sice není, ale je to chutné. A to jsem ani nepřidával žebírka. Nicméně slaninou jsem nešetřil a zapéct se sýrem dokřupava vřele doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz