Recept Babiččino univerzální těsto

lvice Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme těsto. Ořechy můžeme předem na suchém plechu chvilku pražit v troubě - cukroví má výrazně ořechovější vůni. Toto těsto můžeme : 1. Vyválet a vykrájet tvary, které po upečení slepujeme marmeládou, krémem, nutelou, ořechovou nádivkou......Poléváme čokoládou,rumovým ledem nebo jinou polevou.Zdobíme ořechem,mandlí, barevným máčkem.... 2. Nacpat do formiček a po upečení horké obálet v cukru moučce s vanilkou. Pro tuto variantu můžeme přidat do těsta tlučený hřebíček (2-3) a větší špetku skořice. Vzniknou klasické babiččiny pracny. 3.Rukama vyválet a vytvarovat rohlíčky, nebo vyválet na trochu tlustší placku a forničkou je vykrájet. Po upečení horké obálet v cukru moučce s vanilkou. Jistě někdo příjde na další varianty.Toto cukroví je lepší proleželé.

Recept je z kategorií: Cukroví

Nahlásit recept

  • 07.11.03 vloženo
  • 8607x zobrazeno

Ingredience

  • 10 dkg cukru
  • 10 dkg ořechů jemně strouhaných
  • 10 dkg másla
  • 10 dkg vepřového sádla škvařeného, nesoleného, bez škvarků
  • 37 dkg hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička kakaa ( není nutné )
  • 1 vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččino univerzální těsto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz