Recept Babiččino kuře

aneb Babiččino kuře (podle porcelánového talíře po babičce)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Babiččino kuře

Postup

Koupíme asi 1,40 kg vážící kuře. V troubě vytvoříme příznivé klima pro úpravu kuřete tím, že ji zapneme včas na mírný stupeň. Očištěné kuře osolíme vně i uvnitř a pak popustíme uzdu fantazii. Ti, co neradi vymýšlejí, posypou kuře červenou sladkou (*klidně i pálivou :-)*) paprikou. Ti vynalézavější použijí orientální koření nebo ďábelskou směs, eventuálně grilovací koření. A teď přijde **to nejdůležitější**: takto připravené boubelaté kuřátko vložíme na silnostěnný porcelánový talíř po babičce (*odtud název pokrmu*). V mladších domácnostech, které tuto raritu nevlastní, poslouží stejně dobře miska z varného skla. Pak už kuře pečlivě uložíme do vyhřáté trouby a na 1-1,5 hodiny na ně zapomeneme. **Nepodléváme, nepoléváme a ničím nemastíme!** Za hodinku (nebo a půl) se na nás kuřátko usměje svou zlatavou, křupavou kůžičkou. Vyjmeme je, naporcujeme na čtyři díly, ozdobíme vařenými bramborami, posypeme pažitkou nebo petrželkou. Připravené porce přelijeme velmi chutnou vypečenou šťávou, přidáme salát a pak už nezbývá než Vám všem popřát dobrou chuť. Tento recept byl uveden jako čtenářský recept v časopisu Ano někdy v roce 1995, a u nás naprosto zdomácněl.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 28.07.04 vloženo
  • 24428x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,4 kg kuře
  • sůl
  • sladká paprika (*nebo orientální, grilovací, ďábelské koření* apod.).

Doporučená příloha

  • pivo, víno, limo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččino kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Babiččino kuře (podle porcelánového talíře po babičce)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččino kuře (podle porcelánového talíře po babičce)

Jeno, už je tam i to víno… :-))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Kuře na tlustém hospodském talíři po babičce

dělám už leta a je fantasticky šťavnaté a křupavé. A vínko je na zapití také dobré.

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Babiččino kuře (podle porcelánového talíře po babičce)

… no pendo, jestli ten svůj komentář píšeš ze sedmého schodu, tak samozřejmě již nyní velice intenzivně sliním… děkuji, I.P. Pavlove

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččino kuře (podle porcelánového talíře po babičce)

habáně, člověk, co má malá dítka, tak musí zařaditi do jídelníčku i takové nápoje, kterým staří otrlí pivaři říkají „fuj“…:-))…jára mi tu zpoza zad říká, že je teda také starý a otrlý pivař…já ho přerazím…kašpara…to víš, že semtam taky usrkne ten krásně zlatavý chmelový nápoj s pěknou bílou pěnou, správné teploty..doufám, že jsem Ti aspoň způsobila Pavlovův reflex.. :-)))

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Babiččino kuře (podle porcelánového talíře po babičce)

…teda limo, pendo …naprosto FUJ ! ;-)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččino kuře (podle porcelánového talíře po babičce)

ano tak, jak pečeš normální kuře…dá se to péct i na malém stupni plynu…prostě normálka, neboj, talíř nepraskne… :-))

Eja
3871 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččino kuře (podle porcelánového talíře po babičce)

Pendo, kolik stupňů - 180 nebo méně ?? Dík.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Karbanátky Karbanátky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz