Recept Babiččina mramorová bábovka

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Babiččina mramorová bábovka

Postup

Změklý tuk napěníme s polovinou dávky cukru, postupně přidáváme žloutky a třeme, až je pěna lehká. Přidáme část mouky a mléko a vše promícháme. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Lehce jej vmícháme do těsta současně se zbylou moukou prosátou s kypřícím práškem. Asi do třetiny těsta lehce vmícháme prosáté kakao. Velkou formu na bábovku dobře vytře­me tukem, vysypeme moukou, nalije­me do ní větší část světlého těsta. Pak přidáme těsto s kakaem a obě těsta trochu promícháme vidlič­kou tak, aby vzniklo mramoro­vání. Formu doplníme světlým těstem, to shrneme více ke krajům a hned vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů (mírně vyhřátá). Bábovku pečeme asi 50 minut. Je-li bábovka již upečená, poznáme vpichem špejle do nejvyššího místa. Vytáhneme-li ji suchou bez těsta, je upečená. Bábovku necháme stát ve formě asi pět minut, pak ji vyklopíme a hned pocukrujeme. Krájíme po vychladnutí.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 15.12.03 vloženo
  • 99733x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 120 g tuku
  • 200 g moučkového cukru
  • 5 va­jec
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohru­bé mouky
  • 2/3 balíčku kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 l mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
  • moučkový a vanilkový cukr na po­sypání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mikipp 10.01.16 16:42

Chuťově je výborná, ale je hodně tuhá. Takže příště vyzkouším jinou.

Odkaz na uvaření

Pavlínka19 23.06.14 18:43

Dala jsem o 40g cukru méně, stačilo :). Nemá chybu.
Díky za recept!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Nira 11.03.12 10:47

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Babiččina mramorová bábovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Petitebabou
1 příspěvek 03.10.14 22:27

Dobrý den, můžu se zeptat, jak velkou máte tu bábovkovou formu? Dnes jsem zkoušela Váš recept - je super, bábovka je výborná, akorát že toho těsta nebylo tolik, abych naplnila celou formu (i po upečení jí bylo tak 3/4). Mám formu o průměru 25 cm…

tragedy
1 příspěvek 31.07.11 13:22

dnes jdu nakoupit co nemám a jdu na to :) věřím že bude skvělá

chovancova
1 příspěvek 29.01.11 14:26

Babovku jsem vyskoušela moc nam všem chutna,takže jí delam často :palec:

martan
73 příspěvků 11.10.09 20:51
Re: Babiččina mramorová bábovka

Moc dobra zalezitost!!! Pridala jsem tam jeste i trochu citronove kury…opravdu vytecna vlacna babovka.

tondaj
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina mramorová bábovka

Je opravdu výborná, oproti klasickým „dusivkám“ je vlhčí a o dost hutnější. Příště ji tedy zkusím odlehčit celým prdopečem.

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina mramorová bábovka

Tuto babovku uz jsem delala mnohokrat a vzdycky se mi povedla. Doporucuji vsem, kteri se chteji vytahnout s klasickou babovkou jak od babicky:-)

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina mramorová bábovka - přidán obrázek

díky Pendo :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz