Recept Babiččina lahodná žemlovka

(Hodnoceno 1x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Babiččina lahodná žemlovka

Postup

Tvaroh smíchat se solí, kyselou smetanou, 2 lžícemi cukru a nakonec přidat hrozinky. Ohnivzdornou misku vymazat máslem a vyložit ji plátky housek, pokrýt je tvarohovou směsí, mandlemi a jablky. Přikrýt zbytkem housek. Našlehat vejce s mlékem, polovinou zbylého cukru, kůrou a nalít na housky. Pocukrovat zbylým cukrem a nahoru všeho rozložit kousky másla. Péct v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut, nebo až vše ztuhne a zhnědne. TIP: Povrch sypu skořicovým cukrem. Místo hrozinek dávám někdy jiné posekané sušené ovoce, jako jsou meruňky. Originální název ¨Ofenschlupfer mit quark¨. Němci mají také pikantní žemlovku se špekem a cibulí.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 31.01.07 vloženo
  • 15929x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 čtvrtlitrový hrníček naplněný tvarohem
  • špetka soli
  • 3 lžíce kyselé smetany
  • 6 lžic jemného krystalového cukru
  • 6 lžic hrozinek předem na 15 minut namočených do teplé vody, slitých
  • 4 - 5 housek s ostrouhanou kůrkou, na tenké plátky nakrájených
  • 2 - 3 střední jaklka, oloupaná a bez jadřince na tenké plátky nakrájená
  • mandlové lupínky předem nasucho opražené
  • 2 vejce
  • 3/4 - 1 čtvrtlitrový hrnek mléka
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce másla nakrájeného na malé kousky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 3.7.12 15:02

Tak tahle žemlovka je opravdu vynikající!
Na fotce je ve chvíli, kdy jsem povrch před dopečením ještě trochu postříkala máslem, fotku na talíři už jsem nestihla :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Babiččina lahodná žemlovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Babiččina lahodná žemlovka

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččina lahodná žemlovka - Blamamko,

těší mě, že tuto žemlovku znáš, takže Tě nemusím přesvědčovat, že je dobrá ;o)Díky za komentář…

S přáním příjemného večera,

blamamka
292 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččina lahodná žemlovka.

Babi tak tato žemlovka je móóc dobrá. Zrovna takhle ji dělám.

Přeji hezký večer.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččina lahodná žemlovka - padro,

úplně s Tebou souhlasím a víš z čeho je také velice dobrá? z briošky, nebo z loupáků. Nedá to o nic víc práce je koupit než housky ;o)

Přeji Ti příjemný den!

padro
23 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččina lahodná žemlovka.

nejlepsší žemlovka je podle mne z vánočky miísto housek nebo rohlíků. tak jí teda dělala moje babička a já jí tak dělám teď. zkuste a uvidíte

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz