Recept Babiččina lahodná žemlovka

(Hodnoceno 1x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Babiččina lahodná žemlovka

Postup

Tvaroh smíchat se solí, kyselou smetanou, 2 lžícemi cukru a nakonec přidat hrozinky. Ohnivzdornou misku vymazat máslem a vyložit ji plátky housek, pokrýt je tvarohovou směsí, mandlemi a jablky. Přikrýt zbytkem housek. Našlehat vejce s mlékem, polovinou zbylého cukru, kůrou a nalít na housky. Pocukrovat zbylým cukrem a nahoru všeho rozložit kousky másla. Péct v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut, nebo až vše ztuhne a zhnědne. TIP: Povrch sypu skořicovým cukrem. Místo hrozinek dávám někdy jiné posekané sušené ovoce, jako jsou meruňky. Originální název ¨Ofenschlupfer mit quark¨. Němci mají také pikantní žemlovku se špekem a cibulí.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 31.01.07 vloženo
  • 15220x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 čtvrtlitrový hrníček naplněný tvarohem
  • špetka soli
  • 3 lžíce kyselé smetany
  • 6 lžic jemného krystalového cukru
  • 6 lžic hrozinek předem na 15 minut namočených do teplé vody, slitých
  • 4 - 5 housek s ostrouhanou kůrkou, na tenké plátky nakrájených
  • 2 - 3 střední jaklka, oloupaná a bez jadřince na tenké plátky nakrájená
  • mandlové lupínky předem nasucho opražené
  • 2 vejce
  • 3/4 - 1 čtvrtlitrový hrnek mléka
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce másla nakrájeného na malé kousky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 03.07.12 15:02

Tak tahle žemlovka je opravdu vynikající!
Na fotce je ve chvíli, kdy jsem povrch před dopečením ještě trochu postříkala máslem, fotku na talíři už jsem nestihla :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Babiččina lahodná žemlovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina lahodná žemlovka - Blamamko,

těší mě, že tuto žemlovku znáš, takže Tě nemusím přesvědčovat, že je dobrá ;o)Díky za komentář…

S přáním příjemného večera,

blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina lahodná žemlovka.

Babi tak tato žemlovka je móóc dobrá. Zrovna takhle ji dělám.

Přeji hezký večer.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina lahodná žemlovka - padro,

úplně s Tebou souhlasím a víš z čeho je také velice dobrá? z briošky, nebo z loupáků. Nedá to o nic víc práce je koupit než housky ;o)

Přeji Ti příjemný den!

padro
23 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina lahodná žemlovka.

nejlepsší žemlovka je podle mne z vánočky miísto housek nebo rohlíků. tak jí teda dělala moje babička a já jí tak dělám teď. zkuste a uvidíte

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz