Recept Babiččina kakaová roláda

Labužník Andry02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme kakao a HRUBOU (babička několikrát podtrhla) mouku a nakonec sníh z bílků. Nalejeme na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě dokud není prostředek na dotek pevný (nesmí se přesušit). Po upečení ještě teplou srolujeme a necháme vychladnout. Plníme pařížskou šlehačkou. Šlehačky svaříme s cukrem a kakaem, necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici a ušleháme. V postupu je ještě uvedená jedna možnost - na upečenou roládu se položí pocukrovaná utěrka, plát se obrátí a opatrně se stáhne pečící papír, pak se teprve svine....

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 08.05.05 vloženo
  • 18664x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 10 dkg mletého cukru
  • 8 dkg hrubé mouky
  • 2 dkg kakaa
  • 2 šlehačky
  • 5 dkg cukru
  • 2 dkg kakaa

Doporučená příloha

  • kávička

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččina kakaová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Babiččina kakaová roláda

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččina kakaová roláda

Andry, tak jsem tuhle roládu včera zkoušela. A hned dvakrát, jak dále vysvětlím. Poprvé jsem se přesně držela tohoto postupu a vypadalo to tak, že žloutky našlehané s cukrem už samy o sobě byly dost husté, takže kdyby se k nim nejprve zamíchala mouka, sníh už by pak šel zapracovat jen těžko, musela jsem proto mouku a sníh vkládat střídavě. Možná to chtělo hned na začátku přidat ke žloutkům několik lžic horké vody. Upekla a srolovala se dobře, nicméně po rozrolování se rozpadla na tři části. Takže z ní byly marmeládové řezy.

Ale vzhledem k tomu, že těsto bylo moc dobré, jsem ho zopakovala jiným postupem: nejprve jsem našlehala bílky, do sněhu jsem vešlehala cukr a pak postupně jeden žloutek za druhým, nakonec zamíchala kakako a opatrně vložila mouku. Roláda tak byla nejen nadýchanější, ale dokonce se i rozrolovala bez problémů. Naplnila jsem ji čokoládovým máslovým krémem a je vynikající. Tak díky za recept!

Pro ty, komu záleží na teplotách a době pečení, dodávám, že jsem pekla při 150°C + horkovzduch asi 15 minut.

Labužník Andry02
121 příspěvků 8.5.05 21:41
Florentynko,

teto vyzve jsem nemohla odolat :-)))

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččina kakaová roláda

A už i andry se zařadila mezi ty, kteří mě chtějí úplně odrovnat :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Houbová smaženice Houbová smaženice
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz