Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme. Sem tam zamícháme. Mezi tím si očistíme houby a nakrájíme je na drobné kousky. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka. Měkké houby přidáme do zředěné zásmažky a ještě trochu povaříme. Do hotové omáčky přidáme posekanou petrželku. P.S. Omáčka se dá připravit z 10g sušených hub, které namočíme na 1/2 hodiny do vody. Vymačkáme a posekáme, s trochou kmínu podusíme a přidáme do zředěné zásmažky. Omáčku můžeme vylepšit žloutkem, ale už ji nevaříme.
Recept je z kategorií: Omáčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
22.4.14 13:06
Do základu jsem přidala půl cibule a malou mrkev. Vařila jsem ze sušených hub (směs hříbků, kozáků a křemenáčů), jako přílohy: dušená vepřová plec a vařené brambory s pažitkou.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Babiččina houbová omáčka