Recept Babiččina bábovka
lin Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Změklý tuk našlehat s cukrem a vanilinovým cukrem, postupně přidat žloutky a rum (není nutný) a našlehat do pěny. Střídavě přidávat mouku a mléko (mělo by mít pokojovou teplotu). Jako poslední přidat hrstičku mouku smíchanou s přáškem do pečiva. Z bílků ušlehat tuhý sníh a opatrně vmíchat do těsta. Na dno bábovkové formy nalít cca 2/3 těsta, zbytek obarvit kakaem, nalít navrch a zlehka promíchat, aby se těsta promísila a udělala mramorový vzor. Péct v předehřáté troubě při 170°C cca 35 - 45 minut podle trouby. Toto množství je na malou formu, na velkou (z 5 vajec) případně zašlu, když bude někdo chtít :o) Rumu může být i víc, dávám od oka :o)
Recept je z kategorií: Bábovky
- 27.05.05 vloženo
- 26890x zobrazeno
Ingredience
- 3 vejce
- 120 g tuku (nejlépe Heru)
- 150 g cukru krupice
- 250 g polohrubé mouky
- 190 ml mléka
- vanilinový cukr
- 1/3 prášku do pečiva
- kakao
- 3 PL rumu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Babiččina bábovka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Babiččina bábovka
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Tim, to jsem moc ráda, že chutná
)
)
Taky jsem měla skleněnou formu na bábovku, ale podařilo se mi ji upustit - samozřejmě plnou neupečeného těsta, takže jsme měli krásně uklizenou kuchyň a od té doby peču v teflonové formě
Marmiško, a nemusí se navíc ještě vysypávat! Také jsem ji měla pár let, než mi jednoho dne nešikovně vyklouzla z ruky … asi si ji začnu přát k Ježíšku, když nejsem schopna si ji sama znovu pořídit ;o))
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Mě se nejvíc osvědčila skleněná bábovková forma, peču v ní už roky a je fakt skvělá. Vidíš barvu těsta a výborně se vyklápí. Doporučuji.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
ted jsem si opsala tuto babovku. Prave proto, ze je babiccina a tak asi bude dobra!!! I kdyz je v receptu hezky napsano prasek do peciva, automaticky jsem si na papir napsala prdopeč! Jojo, zvyk!
1 příspěvek 25.1.09 03:43
mňam, to je nejlepší bábovka, kterou jsem doposud dělala,díkyyy
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Teď koukám, že tam má být 5 - 6 vajec …
90 příspěvků 25.1.09 03:43
5 - vajec, 500 g polohrubé mouky, 240 g cukru, 200 - 250 g tuku, 1/4 l mléka, 2 vanilkové cukry, prášek do pečiva. Postup je stejný. Velkou jsem tuhle bábovku nikdy nedělala, tak si budeš muset vyzkoušet kolik čeho dát … doufám, že to dopadne dobře a bude chutnat
)
)
S litinovou formou zkušenost nemám, zdědila jsem sice velkou formu raka, ale ještě jsem v tom nepekla
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Lin, můžeš-li, pošli prosím ten rozpis na 5 vajec, mám po babičce velkou litinovou formu a tam se vejde těsta poněkud více. Předem moc děkuji- I.
P.S: Mimochodem, nevíte náhodou někdo, jak s litinou v el.troubě? Zatím se mi podařilo skoro všechny bábovky spálit, a to nejsem žádný začátečník! Nebo mám litinovou formu pověsit na zeď jako dekoraci a koupit si tu plastovou, ze které mám smíšené pocity?