Recept Babiččin šormajzl a pálavský salát

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V osolené vodě uvaříme kroupy. Fazole namočíme na 1 den do vody a rovněž uvaříme. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku, přidáme na kousky nakrájené škvarky, uvařené fazole a kroupy. Dobře promícháme a ochutíme solí a kořením. salát: očištěnou zeleninu a jablka nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Zelí nakrájíme na proužky a povaříme 3-4 minuty v osolené vodě. Do smetany vmícháme nastrouhaný křen, citronovou šťávu, cukr a pepř. Na talíř klademe kopeček zelí, jablek, zeleniny a celé přelijeme zálivkou ze smetany a křenu.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 13.01.03 vloženo
  • 10123x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g fazolí
  • 200 g krup č.7
  • 200 g vepřových škvarků
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • pepř
  • zeleninové koření
  • sádlo.
  • salát:
  • 2 mrkve
  • 250 g červeného zelí
  • 250 g celeru
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 2 jablka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččin šormajzl a pálavský salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Babiččin šormajzl a pálavský salát

Labužník hanula02
79 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččin šormajzl a pálavský salát

Vlstně šumajzl

Labužník hanula02
79 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččin šormajzl a pálavský salát

Jasně šumajz - moje nejoblíbenější jídlo - Já se vžždycky uplně - s prominutím - přežeru

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččin šormajzl a pálavský salát

Toto je starodávný recept - na Jižní Moravě nazýván také šumajstr. Nepoužívala se ani šunčička a sojová drť už vůbec ne. Ale proti chuti žádný .....

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččin šormajzl a pálavský salát

Elzo, prosím, ne… Jen ne sojovou drť… Já už budu hodná… :-((

elza
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Babiččin šormajzl a pálavský salát

Tváří se to velice chutně, pouze místo škvarků, vzhledem k tukové vrstvičce,bych dala třeba šunčičku nebo i sojovou drť.Nejlepší jídla jsou jídla z jednoho hrnce.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz