Recept Babiččin koláč "Gateau Grandmere" (bez mouky)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Babiččin koláč

Postup

Rozpustit želatinu ve 3 lžících vody. Oloupat a odstranit jadřince z jablek a nakrájet je na kusy. Dusit je na másle s cukrem. Sejmout jablka z ohně, do horkých přimíchat želatinu a po částech přidávat vejce. Máslem vymastit ohnivzdornou hlubší nádobu (pudinkovou formu) a vysypat ji krystalovým cukrem. Lžicí do ní přendat jablka. Do větší ohnivzdorné nádoby, nebo hlubokého plechu položit nádobu s jablky a kolem nalít horkou vodu (alespoň do 1/4). Vodní lázeň položit do předem vyhřáté trouby na 170°C a nechat péct po asi 40min. Vyjmout z trouby, vyklopit na ohnivzdornou misku s nízkým okrajem, posypat cukrem a na chvíli dát pod gril zkaramelizovat.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 18.09.02 vloženo
  • 7964x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžice želatiny (10g)
  • 5 jablek (Granny Smyth), nebo hroznu bez seminek
  • 1 1/2 lžic másla (20g)
  • 100g krystalového cukru
  • 5 vajec
  • krystalový cukr na vysypání formy a posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččin koláč "Gateau Grandmere" (bez mouky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz