Recept Babiččin koláč "Gateau Grandmere" (bez mouky)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Babiččin koláč

Postup

Rozpustit želatinu ve 3 lžících vody. Oloupat a odstranit jadřince z jablek a nakrájet je na kusy. Dusit je na másle s cukrem. Sejmout jablka z ohně, do horkých přimíchat želatinu a po částech přidávat vejce. Máslem vymastit ohnivzdornou hlubší nádobu (pudinkovou formu) a vysypat ji krystalovým cukrem. Lžicí do ní přendat jablka. Do větší ohnivzdorné nádoby, nebo hlubokého plechu položit nádobu s jablky a kolem nalít horkou vodu (alespoň do 1/4). Vodní lázeň položit do předem vyhřáté trouby na 170°C a nechat péct po asi 40min. Vyjmout z trouby, vyklopit na ohnivzdornou misku s nízkým okrajem, posypat cukrem a na chvíli dát pod gril zkaramelizovat.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 18.09.02 vloženo
  • 8704x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžice želatiny (10g)
  • 5 jablek (Granny Smyth), nebo hroznu bez seminek
  • 1 1/2 lžic másla (20g)
  • 100g krystalového cukru
  • 5 vajec
  • krystalový cukr na vysypání formy a posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččin koláč "Gateau Grandmere" (bez mouky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kuře na medu Kuře na medu
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz