Recept Babiččin bezinkový likér

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Natrháme dostatečné množství bezinek, obereme od stopek a povaříme. Předem přidáme kyselinu citronovou podle chuti. Šťávu prolisujeme, procedíme přes plátno, aby se zadržely všechny vločky. Okyselením šťávy získáme krásnou červenou barvu. Na 1 litr šťávy přidáme 10 g hřebíčku a svaříme jej s 500 g cukru. Po vychladnutí přidáme 1 litr 40% lihoviny. Výsledný likér má mít asi 20 % alkoholu.

Recept je z kategorií: Léčivé recepty

Nahlásit recept

  • 19.07.02 vloženo
  • 49734x zobrazeno

Ingredience

  • bezinkové plody
  • kyselina citronová
  • cukr
  • hřebíček
  • 40% lihovina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččin bezinkový likér

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Sallow
1 příspěvek 28.08.11 13:06

Na otrhání kuliček si vem vidličku - krásně je očešeš a nebudeš mít tak potřísněné ruce. Ty pak dobře odbarvíš citronem.
Likér dělám každý rok a tak postupně vyzkouším i jné recepty.
Likér je skvělý, protože bezinka je výborná a zdravá vždy. :lol: :think: :potlesk:

viktorka11
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččin bezinkový likér - Lydie

ten liker, ktery jsi zminila tu je taky a delala jsem ho o vikendu a je fakt moc dobry, ale rada bych zkusila i tenhle, ale je to docela nepresne, ale asi zkusim od oka

lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččin bezinkový likér - Viktorko

já dělám bezinkový likér ze 2 litrů kuliček, které opláchnu, potom zaliju 1 l vody, přidám skořici, popř. vanilku, kys. citr. a vařím asi 20-30 minut. Poté sliju, do šťávy přidám 1 kg cukru a povařím. Nakonec přidám 1/ 4 l rumu a 1 /4 l žitné, nebo vodky. Rum dávám kvůli aroma. Ochutnáváme asi po týdnu. Nedávno jsem dělala, už ochutnala. Výborné a zdravé:-) Nejhorší práce je obírání, ale na to mám rukavice, (a manžela :-)) jinak barvu z rukou nedostaneš .

viktorka11
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččin bezinkový likér - pomery

Pampelisko, pridava se tam i voda??? rada bych to zkusila, ale nejsem si tim receptem zcela jista… Dekuji!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz