Recept Ayran - nach deutschen Milchwerke
Martin Váňa Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
bílý jogurt dobře smícháme s vodu (správný poměr je 2/3 dílů jogurtu ku 1/3 dílů vody) . Pak osolíme podle chuti - originální turecký je poměrně dost slaný.
Recept je z kategorií: Nápoje
- 21.09.05 vloženo
- 16136x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 minuty
Ingredience
- bílý jogurt
- sůl
- voda
Doporučená příloha
Döner kebab, gyros,
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku8.8.15 17:04
Mně to zachutnalo na první loknutí!
Mužovi až tak na čtvrté…
Ale jedno bylo společné: „Dáme ještě rundu, né?“
Jen já musím s tou solí opatrně… kvůli tlaku, ale občas si ráda tento
„huhukoktejl“ namíchám, a nejen já - chutnal všem, i našemu
medvědímu členu rodiny - Pájovi (jak je vidět na fotce)
Diskuse k receptu Ayran - nach deutschen Milchwerke
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ayran - nach deutschen Milchwerke
24 příspěvků 9.8.15 11:20
My používáme osolené a okyselené mléko nebo smetanu jako zálivku na hlávkový a okurkový salát, někdy namíchám i bez salátu
@birkana Jj… díky diskuzi jsem se o tom česneku dočetla taky, ale nakonec jsem zapomněla ho použít

Takže až zítra, jogurtu je dost
A já do toho ještě přimíchám drcený česnek - jen tak decentně na „ovonění“
.
5068 příspěvků 5.8.15 09:15
..daco na osviezenie..:)
To si budu dělat:-)
5068 příspěvků 28.7.13 08:52
Horuco?! dajte si ayran
5068 příspěvků 8.7.12 12:52
Casiiino
.. az som skoro z koze
zliezla..taaaak jsem se lekla..pokal som zaostrila ze co to to…a to ty to
toto!.. len pi, pi, cmurkaj abys mal lepsiu farbu

Recept nerecept…
Název nenázev…
Ale žííízeň byla převeliká…
5068 příspěvků 7.7.12 22:34
Ejo, to su spomienky chutove..ako zive
.. na ayran biely jogurt zivy, zadna
activia…ayran je ozaj vemi dobry v lete, doda silu, ochladi…no a maso
nemusi byt z tocny, mozes nalozit, ogrilujes alebo na panvici a potom narezes,
das do pide alebo pita chleba, k tomu co rada a mas to…u nas zajtra doner
kebab na nemecky sposob=kuracie maso uz nalozene, salat kupeny, cervena kapusta
taky..a ten ayran tiez uz je v chladnicke..ten je tam stale, jogurt kupujem
v lete na kila.. 
Jolano, souhlasím. Jenže recepis má zásadní vadu, JAKÝ jogurt…do Activie není nutno lít cokoli…


Kdo nezažil, nepochopí…pro neznalce budu mluvit česky… skvělé maso pečené ořezávané z obrovské „točny“ do dejme tomu pita chlebíku, okurčičky, trochu lupení, labneh…k tomu k pití „vodou ředěný jogurt“ ve 35 st C…nebo tentýž nápoj po grilovaném mletém skvěle kořeněném…
Bohužel, všechno je jinak a tak dobře se už asi nikdy nenajím..
Jolano
5068 příspěvků 7.7.12 19:06
Ayran vam v horucavach posili..
110 příspěvků 25.1.09 03:43
A já jsem v Turecku pila ayran, ve kterém nesměly chybět nasekané mátové lístky.
dva letné týždne v Turecku som veru od Tróje po Kapadokiu častejšie povedal v reštaurácii „bir ayran“ ako „bir bira“
)
áno, smotanový jogurt, trochu vody, soli a prípadne cesnaku
)
1227 příspěvků 21.9.05 21:40
Kltko mas pravdu, jen ne odtucneny! Turecky jogurt je plnotucny, myslim asi 10%. Kdo chce udelat alespon podobny ayran, muze pridat k jogurtu kyselou smetanu a rozmixovat do peny. Misto vody se muze pridat mineralka. Kdo chce, trochu citronove stavy. Je to velmi osvezujici letni napoj.
veď ty mi hovoríš zo srdca, to o čem mluvíš už není jogurt ale škrobová fáš! Já chodím po obchodech a ptám se po jogurtu -0,5% a prodavačky mě ujišťují, že ho objednají a už příště ho budou mít! To bude tukožrout!!!
pre turecký to platí, do arabského pridať trochu (podľa chuti) prelisovaného cesnaku
)
a preboha - nepoužite na to nejaký odtučnený 0% jogurt, sú veci čo jednoducho nemôžu byť!