Recept Avokádo plněné tuňákem

Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozpůlená avokáda pokapeme citronovou šťávou, aby neztratila barvu. V míse rozmačkáme vidličkou tuňáka a smícháme ho s polovinou kapie, jemně nakrájené. Přidáme celer, cibuli, majonézu a podle chuti sůl a pepř. Avokáda naplníme směsí, ozdobíme druhou polovinou proužků kapie a podáváme. Servírujeme na listech hlávkového salátu.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 21.03.07 vloženo
  • 5898x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 zralá a rozpůlená avokáda, zbavená pecky
  • 1 plechovka tuňáka v konzervě, asi 200g, olej či vodu slijeme
  • 100g oloupané kapie z konzervy, nakrájené na proužky
  • 1 stonek řapíkatého celeru, jemně nakrájený
  • 1/2 cibule, jemně nasekané
  • 50g zeleného hrášku z konzervy (lze použít i hrášek mražený, který předtím povaříme)
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl a pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • tortily, totopos neboli fritované tortily, pálivá salsa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Avokádo plněné tuňákem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Cibulačka Cibulačka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz