Recept Auvernská bramboračka

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozehřát máslo ve velkém kastrole a přidat brambory, pórek a česnek. Přikrýt a nechat zapotit po 4-5 min. Přilít vývar a přivéct do varu. Sebrat jakýkoliv šum, který se nahoře vytvoří. Snížit teplotu a vařit tak dlouho, až je zelenina měkká. Přidat smetanu, mléko a pomalu vše sehřát. Potom postupně přimíchat sýr. Sejmout s ohně, osolit, opepřit a podávat. P.S. Někdy se do polévky přidává také bílé zelí a mrkev.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 13.06.03 vloženo
  • 7809x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50g másla
  • 600g brambor, oloupaných, nakrájených na 12mm plátky
  • 250g pórku, pouze bílá část, nakrájeného na jemné plátky
  • 3 stroužky česneku, rozdrceného
  • 600ml kuřecího, nebo zeleninového vývaru
  • 90ml plnotučné smetany
  • 300ml mléka svařeného a slitého přes cedník
  • 175h uzrálého Cantal sýru, Beaufort, Gruyere, nebo Emmenthal, nastrouhaného
  • sůl a pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • Plátky otoustovaných plátků bagety, potřené olejem a česnekem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Auvernská bramboračka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz