Recept Auvernská bramboračka

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozehřát máslo ve velkém kastrole a přidat brambory, pórek a česnek. Přikrýt a nechat zapotit po 4-5 min. Přilít vývar a přivéct do varu. Sebrat jakýkoliv šum, který se nahoře vytvoří. Snížit teplotu a vařit tak dlouho, až je zelenina měkká. Přidat smetanu, mléko a pomalu vše sehřát. Potom postupně přimíchat sýr. Sejmout s ohně, osolit, opepřit a podávat. P.S. Někdy se do polévky přidává také bílé zelí a mrkev.

Recept je z kategorií: Bramborové polévky

Nahlásit recept

  • 13.06.03 vloženo
  • 7414x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50g másla
  • 600g brambor, oloupaných, nakrájených na 12mm plátky
  • 250g pórku, pouze bílá část, nakrájeného na jemné plátky
  • 3 stroužky česneku, rozdrceného
  • 600ml kuřecího, nebo zeleninového vývaru
  • 90ml plnotučné smetany
  • 300ml mléka svařeného a slitého přes cedník
  • 175h uzrálého Cantal sýru, Beaufort, Gruyere, nebo Emmenthal, nastrouhaného
  • sůl a pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • Plátky otoustovaných plátků bagety, potřené olejem a česnekem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Auvernská bramboračka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz