Recept Autentický Brik Dannouni - Specialita z Tunisu

babi Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Našlehat 1 vejce a dát stranou. Na pánvi rozehřát máslo a osmažit na něm maso asi po 6 min. na středním ohni. Přidat cibuli, česnek, koriandr, nebo petrželku, papričku, sůl a pepř. Smažit vše dalších 10min. Sejmout z ohně a přidat sýr, chcete-li. Dát stranou. Na pracovní desku položit malsouka, warka, nebo phyllo těsto (nebo placičky na vaječné, nebo jarní závitky) a dvakrát ho přeložit (placičky se nepřekládají), aby vznikl čtverec. Do středu položit 50g nádivky a do ní udělat důlek. Potřít okraje těsta našlehaným vajíčkem. Do důlků v nádivce rozklepnout po 1 malém vejci. Přeložit těsto tak, aby vznikl trojůhelník. Těsto k sobě dobře přitisknout a popřípadě okraje trochu zarolovat, aby byla nádivka opravdu úplně uzavená. Na pánev nalít olej alespoň 2.5cm hluboko a dobře ho rozehřát. Opatrně nechat sklouznout brik jeden po druhém do oleje a po částech je osmažit po obou stranách dozlatova. Ihned podávat s Harissa omáčkou, nebo na měsíčky nakrájeným citronem. TIP: Pojídání Brik je trošinku složité, díky vajíčku, které zůstane tekuté. Nejlépe je držet Brik vertikálně a ukousnou jeden rožek, aby se předešlo pokapání brady. P.S. Je mnoho druhů náplní od kořeněného mletého masa až po ryby, mořské potvorky, nebo jenom brambory s kapary s přidáním ančoviček a skoro vždycky s přidáním vajíčka.

Recept je z kategorií: Šátečky

Nahlásit recept

  • 09.12.03 vloženo
  • 9790x zobrazeno

Ingredience

  • Na 8 šátečků
  • 9 malých vejec
  • 4 lžíce másla
  • 300g mletého hovězího, nebo jehněčího
  • 2 střední cibule na jemno nakrájené
  • 2-3 stroužky česneku na jemno posekaného
  • 4 lžíce čerstvého koriandru posekané, nebo 4 lžičky sušeného, lze použít petrželky
  • 1 malá červená pálivá paprička na jemno nakrájená
  • sůl a pepř
  • 150g rozdrobeného Feta sýru (nemusí být)
  • ¨malsouka¨ těsto, ¨warka¨ těsto, nebo 8 listů Phyllo těsta, nebo placičky na vaječné, nebo jarní závitky
  • olej na smažení, nejlépe olivový
  • Harissa omáčka, nebo dílky citronu pro podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Autentický Brik Dannouni - Specialita z Tunisu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Autentický Brik Dannouni - Specialita z Tunisu

klaaarka
222 příspěvků 20.2.10 04:05
Re: Autentický Brik Dannouni - Specialita z Tunisu.

Neboj, nejde o to, že by se babi urazila, ale už sem nechodí víš? Na receptíky se těšíme :-)

c.l.plesky
27 příspěvků 20.2.10 03:39
Re: Autentický Brik Dannouni - Specialita z Tunisu.

Milá Jolanko,
jak jinak Tun, jako tuňák! :-)))! Ano vážně! Pokud by Babi to tak brál, hluboce se mu omlouvám! Mým cílem nebylo kritizovat, ale spíše se znalosti to poopravit. Určitě, byť rodák nemám patent na rozum a bohužel i gastronomie prodělává své změny. Vaše doporučení, určitě něco uvedu jakmile mi to čas dovolí, pravé briks včetně receptůry na malsouka a další!

jolana
5068 příspěvků 29.1.10 16:26
Re: Autentický Brik Dannouni - Specialita z Tunisu.

rozeny Tun? jako tuna ryba alebo ako tuniscan ?! ;-))
Ale teraz vazne, Babi ti uz asi neodpovie, co je skoda. Ale nic ti nebrani– ba prave naopak vlozit recepty na original briky :)
Vdaka:)

c.l.plesky
27 příspěvků 29.1.10 10:18
Re: Autentický Brik Dannouni - Specialita z Tunisu.

BABI, jsem rozený Tun! Pravé tuniské briks jsou dva druhy- jeden s bramborovou náplni a vejcem a druhý s tuňákem a vejcem. Nakonec jiné v tuniských kuchařkách nenaleznete! Recept, který uvádíte je původem z Turecka a tuniský vžitý název je bouraks Dioune. Trochu jste ho upravila, neboť se vejce do masa zapracuji. Nehrozí vám tedy ani to nebezpečí znečistění jako u pravých briks!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Cibulačka Cibulačka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz