Recept Autentické italské těsto na Foccacia a její příprava v obrázcích

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Autentické italské těsto na Foccacia a její příprava v obrázcích

Postup

Smíchat kvasnice s 1/4l vlažné vody a s cukrem. Na vlahém místě nechat vzejít na dvojitý objem (asi 5min). Jestli za tu dobu kvasnice nevzejdou, tak je vyhodit a v čistém hrníčku začít znovu. V míse pomocí metly smíchat mouku se solí a zamíchat do ni 2 lžíce oleje, vzejité kvasnice a 3/4 zbývající vody. Dobře promíchat a nakonec přidat po troškách zbytek vody, až se těsto začne hromadit ve volných chomáčích. Přendat těsto na lehce pomoučený vál a hníst ho asi po 8min. do hladka a až po píchnití prstem do těsta dolík vyskočí ihned zpět. Vymastit velkou mísu zbytkem oleje, vložit tam těsto a několikrát ho otočit, aby se obalilo v oleji. Potom pomocí ostrého nožíku nakrojit mělký kříž na vrchu těsta. Přikrýt utěrkou, nebo plastickým filmem a nechat na vlažném místě kynout po 1-1 1/2 hodiny, nebo až se zdvojnásobí v objemu. (nebo když se chléb připravuje večer, aby se pekl ráno ke snídani, tak vložit těsto na 8 hodin do chladničky, kde bude pomalu kynout). Zbouchnout těsto dolů na jeho původní objem a rozdělit ho na dva díly. (opět, těsto se va tomto stádiu může nechat v chladničce po 4 hodiny, nebo se může zmrazit. Nechat jej rozmrazit při pokojové teplotě před následujícím postupem). Vyválet obě dvě části těsta na 20cm x 28cm obdélník. Lehce vymastit 2 plechy a posypat je kukuřičnou krupicí. Položit jednu porci těsta doprostřed plechu a smáčknout jej do stran tak, aby tam akorát pasovalo. Zasunout plech do velkého plastického sáčku a dobře ho uzavřít. Nechat těsto kynout další 2 hodiny. Stějně připravit druhou část těsta. Nyní je těsto připravené k použití na různé recepty z Labužníka. TIP: Z dávky těsta se mohou upéct dvě různé Focaccie, nebo se polovina těsta může zmrazit.

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 18.02.04 vloženo
  • 11115x zobrazeno

Ingredience

  • Na dva chleby.
  • 1/2 lžičky jemného krystalového cukru
  • 2 lžičky sušených kvasnic, nebo 16g čerstvých
  • 3/4l vlažné vody
  • 900g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • kukuřičná krupice (nebo pšeničná)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Autentické italské těsto na Foccacia a její příprava v obrázcích

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz