Recept Autentické francouzské brambory ANNA

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 220°C (plyn 7) Nakrájet brambory na velice tenké kulaté plátky (nejlépe pomocí mandolíny, asi 2 mm). Namočit je a propláchnout studenou vodou. Osušit je v utěrce. Pomocí 60 g másla dobře vymastit ohnivzdornou kulatou formu, jako třeba na páj (asi 23cm.), nebo železnou pánev. Rozložit na dno část plátků brambor. Posolit, opepřit je a na středním ohni po několik minut nechat brambory nasáknout máslem a trochu je osmahnout, tak asi 5 minut. Vyjmout je a stejně pokračovat s částí másla a zbytkem brambor. Brambory nechat mírně zchladnout. Na pánvi rozehřát 60 g másla a brambory tam poskládat do kruhu tak, aby se částečně překrývaly. Dno musí být úplně vyplněné plátky brambor. Začít s druhou vrstvou brambor, tentokrát v opačném směru. Takto pokračovat s vrstvením brambor, až jsou všechny upotřebeny. Povrch pokapat zbytkem másla. Péct po 30min. až jsou brambory uprostřed měkké a povrch křupavý a zlatohnědý. Slít všechen tuk z pánve a položit na ni talíř vzhůru nohama. Rychle pánev i s talířem otočit a pánev sejmout. Před podáváním můžete brambory ozdobit nějakou bylinkou a nakrájet je na dílky/porce.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 16.09.02 vloženo
  • 19260x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg velkých olejnatých, žlutých brambor, oloupaných
  • 100g másla rozpuštěného, nejlépe přepuštěného
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Autentické francouzské brambory ANNA

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Autentické francouzské brambory ANNA

Frantiska
927 příspěvků 31.3.09 02:01
Re: Autentické francouzské brambory ANNA.

pracne, ale dokonale

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz