Recept Autentické francouzské brambory ANNA

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 220°C (plyn 7) Nakrájet brambory na velice tenké kulaté plátky (nejlépe pomocí mandolíny, asi 2 mm). Namočit je a propláchnout studenou vodou. Osušit je v utěrce. Pomocí 60 g másla dobře vymastit ohnivzdornou kulatou formu, jako třeba na páj (asi 23cm.), nebo železnou pánev. Rozložit na dno část plátků brambor. Posolit, opepřit je a na středním ohni po několik minut nechat brambory nasáknout máslem a trochu je osmahnout, tak asi 5 minut. Vyjmout je a stejně pokračovat s částí másla a zbytkem brambor. Brambory nechat mírně zchladnout. Na pánvi rozehřát 60 g másla a brambory tam poskládat do kruhu tak, aby se částečně překrývaly. Dno musí být úplně vyplněné plátky brambor. Začít s druhou vrstvou brambor, tentokrát v opačném směru. Takto pokračovat s vrstvením brambor, až jsou všechny upotřebeny. Povrch pokapat zbytkem másla. Péct po 30min. až jsou brambory uprostřed měkké a povrch křupavý a zlatohnědý. Slít všechen tuk z pánve a položit na ni talíř vzhůru nohama. Rychle pánev i s talířem otočit a pánev sejmout. Před podáváním můžete brambory ozdobit nějakou bylinkou a nakrájet je na dílky/porce.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 16.09.02 vloženo
  • 18688x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg velkých olejnatých, žlutých brambor, oloupaných
  • 100g másla rozpuštěného, nejlépe přepuštěného
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Autentické francouzské brambory ANNA

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Autentické francouzské brambory ANNA

Frantiska
927 příspěvků 31.3.09 02:01
Re: Autentické francouzské brambory ANNA.

pracne, ale dokonale

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz