Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ve velkém hrnci smíchat vývar s vodou a přivéct do varu. Zamíchat dovnitř česnek, zázvor a sambal oelek. Nepřikryté nechat vařit asi 3 min., až směs začne vonět. Přidat maso, houby, bambusové výhonky, víno, šťávu a pepř. Přivéct do varu, snížit teplotu a vařit asi 5min., nebo až je maso uvařené. Smíchat škrob s vodounavíc a zamíchat jej do polévky. Za stálého míchání vařit, až polévka trochu zhoustne. Za stálého míchání pomalinku přidat vejce do mírně vařící polévky. Rozdělit tofu a šalotky do misek a zalít je horkou polévkou P.S.:Polévka je jenom nepatrně kořeněná, tak akorát pikantní. Pro jednu porci 1491kJ a 19.6g tuků
Recept je z kategorií: Speciální polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Autentická polévka z Pekingu
@Lindaa Mas pravdu, je to jarni cibulka. Shalotka je mala cibulka.
5068 příspěvků 14.6.11 20:40
..neuvareno celkom 100 percent autenticky, ale aj tak je fajnova..Babi,vdaka
114 příspěvků 25.1.09 03:43
To nebyly knedlícky, spís housticky, bez náplne. Neco na zpusob flútes, pravdepodobne kynuté, pecené v troube, nenadýchané, testo bylo jakoby slepené dohromady - konzistenci bych popsala jako nepropecené domácí rohlícky/housticky, ale pritom to bylo propecené, na povrchu lehce krupavé, kulaté v prumeru asi 7cm - no nevím jestli se v tom mým popisu zorientujes, kazdopádne dekuji za rady. Mimochodem zbytek polévky jsem vzala s sebou do práce a rozdelily jsme si jí s kolegyní k obedu - byla jeste lepsí nez vcera.
recept mám přímo z Číny. No, s těmi změnami to asi vyhovovalo našim jazykům. Co se týče knedlíčků, tak jedny jsou na Labu ZDE . Je těžké určit, které v restauraci podávali, je jich hodně. Vesměs jsou plněné masem, nebo mořskými živočichy a jsou napařované. Někdy se na typických porcelánových lžících k polévce podává jeden knedlík, jako je třebas tento ZDE . Máš-li zájem, podívám se po nějakých dalších receptech. S tou jarní cibulkou a zelenou šalotkou máš pravdu.
Přeji Ti pěkný den!
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj babi,
minulý týden jsme s kolegyní navstívili cínskou restauraci a moc nám zachutnala Pekingská polévka. Po neúspesném pátraní po receptu jsem si vzpomela (po dlouhééé dobe) na Labuzníka a jako vzdy nezklamal. Takze jsem dneska vyzkousela tvou polévku - byla super, mozná lepsí nez v restauraci. Provedla jsem na ní pár zmen, protoze jsem ani v jednom z mnou dostupných supermarketu nesehnala shiitake houby a tak jsem pouzila zampióny, místo rýzového vína bílé, vynechala jsem ke-tsiap a vejce. Navíc netusím, co je to salotka (vím, ze je to nejaký druh cibule a to je vse) a tak jsem pouzila nasekanou jarní cibulku (mozná ze to je ono). Výsledek byl prekvapující, pouze trosku ostrý, ale to nevadí. Dík. NAkonec dotaz - v restauraci podávali k polévce jakési moc dobré teplé koblizky-housticky, nevís na ne recept?
… nemáš se za co omlouvat, to já si vymýšlím. Děkuji za vypovídající komentář. Podle fotky mám za to, že jsme se strefili. Nyní už to opravdu musím vyzkoušet. Příjemné mayové dny přeje Ivo.
omlouvám se, vesměs přidávám vysvětlivky, ale u tohoto receptu jsem opomněla. Sambal oelek (někdy také ulek, nebo olek) je indonézkého původu a je to slaná pasta z pomletých chilli papriček. Můžeš nahradit v hmoždíři utřenými chilli papričkami s trochou soli. Omáčka Ke-tsiap se dá nahradit tak zvanou rybí omáčkou z orientálního obchodu (s tou opatrně, je hodně silná), nebo přinejhorším, trochou sardelové pasty. Zítra bude u receptu obrázek, na kterém je vidět lesklá, rosolovitá konsistence. Měj se pěkně!
… děkuji za pomoc. Nejprve budu muset sehnat některé suroviny a jakmile je budu mít pohromadě, tak vyzkouším a dám vědět, zda to ti naší asijci dělají správně. Ale ještě tě musím poprosit, aby jsi mi prozradila, co je „sambal oelek“.
Děkuji.
PS: díky Tebe už mám představu o tom, jak vypadá ona hořčice.