Recept Australská specialita šéfa kuchyně
Kenyh Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rohlíky nakrájíme na plátky a namažeme je máslem, zbývající máslo použijte na vymazání pečící formy. Formu vyložíme rohlíky, munthari a ořechy. Smícháme smetanu, mléko, wattleseed a směs přivedeme do varu. V misce utřeme vejce s cukrem a pomalu přidáváme teplou směs a mícháme. Pak vlijeme na pečící formu, kterou vložíme do hluboké nádoby z poloviny naplněné horkou vodou a překryjeme fólií. Dáme do trouby a při 160 C pečeme po dobu 25 minut. Pak sejmeme fólii a necháme zapékat dalších 20 minut. Na malé pánvi rozehřejeme med, přidáme quandong, pomerančovou kůru a džus, vše dobře promícháme a necháme vychladnout.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 26.02.05 vloženo
- 9322x zobrazeno
Čas přípravy
- cca 1h.
Ingredience
- 500ml mléka
- 500ml smetany
- 6 rohlíků / 2 veky
- 40g másla
- 200g cukru
- 6 vajec
- 25g munthari
- 60g wattleseed - akáciových semínek
- 60g nasekaných lískových ořechů
- 80g quandong
- 100 ml medu
- šťáva a kůra z pomeranče (chemicky neošetřeného!)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Australská specialita šéfa kuchyně
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Australská specialita šéfa kuchyně
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Jako broskve mi to nepřipadalo. Víš, tady žije v moři například Mořská okurka (Sea Cucumber) a můžu tě ujistit, že jako okurka nechutná.
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Hahaaaa, jak chutnaj kozi bobky teda nevim, ale asi to je nic moc.
I kdyz na bucek by me teda taky
nenalakali…
Tak hezky den, D.
nechci si hrát na chytrého, ale jestli se to prezentuje jako australské broskve, snad by to mělo jít broskvemi nahradit. Nebo žeby ne?
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
V Sydney v obchodě jsem je taky nikdy neviděla. Na quandong si musíš zajet na Queensland, nebo zajít do nějaké nóbl restaurace, kde nevědí co by za to chtěli.
Při našich cestách po Austrálii jsem ochutnala ledacos a musím říct, že mě to nenadchává. Je to lepší než umřít hlady, ale skoro všechno chutná jako kozí bobky. Mám o hodně raději třeba dobře upečený bůček.
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Vcera jsem po quandong patrala na netu. Nikdy jsem je v AUS nevidela. Ty jo? A chutnalas je? Jake to je?
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Quandong ( Santalum acuminatum )
Quandong jsou australské broskve, k munthari je tady diskuze , akáciová semínka jsou přeložená a zbytek je srozumitelný. (Zdroj Google!)
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Dotaz mám stejný jako Dorsch ale asi marně. Na ten jeho od února žádná odpověd.
Ifka
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Člověče, kde mám ty ptákovinky vzít? Fak recept pro každého