Recept Australská specialita šéfa kuchyně

Kenyh Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rohlíky nakrájíme na plátky a namažeme je máslem, zbývající máslo použijte na vymazání pečící formy. Formu vyložíme rohlíky, munthari a ořechy. Smícháme smetanu, mléko, wattleseed a směs přivedeme do varu. V misce utřeme vejce s cukrem a pomalu přidáváme teplou směs a mícháme. Pak vlijeme na pečící formu, kterou vložíme do hluboké nádoby z poloviny naplněné horkou vodou a překryjeme fólií. Dáme do trouby a při 160 C pečeme po dobu 25 minut. Pak sejmeme fólii a necháme zapékat dalších 20 minut. Na malé pánvi rozehřejeme med, přidáme quandong, pomerančovou kůru a džus, vše dobře promícháme a necháme vychladnout.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 26.02.05 vloženo
  • 8831x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 1h.

Ingredience

  • 500ml mléka
  • 500ml smetany
  • 6 rohlíků / 2 veky
  • 40g másla
  • 200g cukru
  • 6 vajec
  • 25g munthari
  • 60g wattleseed - akáciových semínek
  • 60g nasekaných lískových ořechů
  • 80g quandong
  • 100 ml medu
  • šťáva a kůra z pomeranče (chemicky neošetřeného!)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Australská specialita šéfa kuchyně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Australská specialita šéfa kuchyně

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Australská specialita šéfa kuchyně - Manku

Jako broskve mi to nepřipadalo. Víš, tady žije v moři například Mořská okurka (Sea Cucumber) a můžu tě ujistit, že jako okurka nechutná.

Labužník Denda02
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Australská specialita šéfa kuchyně - Esme :-)

Hahaaaa, jak chutnaj kozi bobky teda nevim, ale asi to je nic moc. :-) I kdyz na bucek by me teda taky nenalakali…
Tak hezky den, D.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Australská specialita šéfa kuchyně - Esme

nechci si hrát na chytrého, ale jestli se to prezentuje jako australské broskve, snad by to mělo jít broskvemi nahradit. Nebo žeby ne? :-O

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Australská specialita šéfa kuchyně - Dendo

V Sydney v obchodě jsem je taky nikdy neviděla. Na quandong si musíš zajet na Queensland, nebo zajít do nějaké nóbl restaurace, kde nevědí co by za to chtěli.
Při našich cestách po Austrálii jsem ochutnala ledacos a musím říct, že mě to nenadchává. Je to lepší než umřít hlady, ale skoro všechno chutná jako kozí bobky. Mám o hodně raději třeba dobře upečený bůček.

Labužník Denda02
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Australská specialita šéfa kuchyně - Esme

Vcera jsem po quandong patrala na netu. Nikdy jsem je v AUS nevidela. Ty jo? A chutnalas je? Jake to je?

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Australská specialita šéfa kuchyně

Quandong ( Santalum acuminatum )

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Australská specialita šéfa kuchyně

Quandong jsou australské broskve, k munthari je tady diskuze , akáciová semínka jsou přeložená a zbytek je srozumitelný. (Zdroj Google!)

:-D
ifka
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Australská specialita šéfa kuchyně

Dotaz mám stejný jako Dorsch ale asi marně. Na ten jeho od února žádná odpověd.
Ifka

dorsch
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Australská specialita šéfa kuchyně

Člověče, kde mám ty ptákovinky vzít? Fak recept pro každého :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz