Recept Aténské kuře v pomalém hrnci

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Aténské kuře v pomalém hrnci

Postup

Do pomalého hrnce dejte kure a dalsích 7 ingrediencí.
Varte zakryté na LOW 7-8 hodin nebo na HIGH 3½-4 hodiny.
Kure vyjmete z hrnce, rozlozte je na servírovací podnos, posypte je sýrem, bazalkou a kapary.
Podávejte s rýzí nebo nudlemi, zeleninou a stávou z hrnce.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.08.08 vloženo
  • 5817x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3½-8 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 polovin kurecích prsou bez kuze
  • 3 rozetrené strouzky cesneku
  • 2 cibule, nakrájené na kosticky
  • 60 ml citronové stávy
  • 1 PL balsamikového ocra
  • 80 ml Kalamata oliv, vypeckovaných a rozkrájených
  • 80 ml susených rajcat v oleji, odkapaných a rozkrájených
  • 1 KL soli
  • 2 PL nakrájené cerstvé bazalky
  • 80 ml rozdrobeného feta sýra
  • 80 ml kapar - lze vynechat

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aténské kuře v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

habilitace v oboru potravinářské chemie není třeba, stačí jen sušená rajčata při vaření vyzkoušet a rozdíl je nasnadě…

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

Zorro99, gratuluji ke vzdělání! Jaký proces je sušení a jakou chemickou látkou se při něm rajčata obohacují? doporučuju habilitaci v oboru potravinářské chemie!

 
zorra99
11 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

Souhlasím, dnes v době největší sklizně rajčat a paprik, je nejlépe použít rajčata sušená, tím pádem i chemicky oetřená . Pak to bude to pravé.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

To musí být dobrota, hned si to kopíruji. Ale jen poznámka: v Řecku nepoužívají bazalku do jídla. Ale na původu nezáleží, já ji tam dám.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Reveňový koláč Reveňový koláč
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz