Recept Aténské kuře v pomalém hrnci

spiser Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Aténské kuře v pomalém hrnci

Postup

Do pomalého hrnce dejte kure a dalsích 7 ingrediencí. Varte zakryté na LOW 7-8 hodin nebo na HIGH 3½-4 hodiny. Kure vyjmete z hrnce, rozlozte je na servírovací podnos, posypte je sýrem, bazalkou a kapary. Podávejte s rýzí nebo nudlemi, zeleninou a stávou z hrnce.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 08.08.08 vloženo
  • 7049x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3½-8 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 polovin kurecích prsou bez kuze
  • 3 rozetrené strouzky cesneku
  • 2 cibule, nakrájené na kosticky
  • 60 ml citronové stávy
  • 1 PL balsamikového ocra
  • 80 ml Kalamata oliv, vypeckovaných a rozkrájených
  • 80 ml susených rajcat v oleji, odkapaných a rozkrájených
  • 1 KL soli
  • 2 PL nakrájené cerstvé bazalky
  • 80 ml rozdrobeného feta sýra
  • 80 ml kapar - lze vynechat

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aténské kuře v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Aténské kuře v pomalém hrnci

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

habilitace v oboru potravinářské chemie není třeba, stačí jen sušená rajčata při vaření vyzkoušet a rozdíl je nasnadě…

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

Zorro99, gratuluji ke vzdělání! Jaký proces je sušení a jakou chemickou látkou se při něm rajčata obohacují? doporučuju habilitaci v oboru potravinářské chemie!

zorra99
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

Souhlasím, dnes v době největší sklizně rajčat a paprik, je nejlépe použít rajčata sušená, tím pádem i chemicky oetřená . Pak to bude to pravé.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

To musí být dobrota, hned si to kopíruji. Ale jen poznámka: v Řecku nepoužívají bazalku do jídla. Ale na původu nezáleží, já ji tam dám.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz