Recept Aténské kuře v pomalém hrnci

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Aténské kuře v pomalém hrnci

Postup

Do pomalého hrnce dejte kure a dalsích 7 ingrediencí. Varte zakryté na LOW 7-8 hodin nebo na HIGH 3½-4 hodiny. Kure vyjmete z hrnce, rozlozte je na servírovací podnos, posypte je sýrem, bazalkou a kapary. Podávejte s rýzí nebo nudlemi, zeleninou a stávou z hrnce.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 08.08.08 vloženo
  • 5974x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3½-8 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 polovin kurecích prsou bez kuze
  • 3 rozetrené strouzky cesneku
  • 2 cibule, nakrájené na kosticky
  • 60 ml citronové stávy
  • 1 PL balsamikového ocra
  • 80 ml Kalamata oliv, vypeckovaných a rozkrájených
  • 80 ml susených rajcat v oleji, odkapaných a rozkrájených
  • 1 KL soli
  • 2 PL nakrájené cerstvé bazalky
  • 80 ml rozdrobeného feta sýra
  • 80 ml kapar - lze vynechat

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aténské kuře v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

habilitace v oboru potravinářské chemie není třeba, stačí jen sušená rajčata při vaření vyzkoušet a rozdíl je nasnadě…

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

Zorro99, gratuluji ke vzdělání! Jaký proces je sušení a jakou chemickou látkou se při něm rajčata obohacují? doporučuju habilitaci v oboru potravinářské chemie!

zorra99
11 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

Souhlasím, dnes v době největší sklizně rajčat a paprik, je nejlépe použít rajčata sušená, tím pádem i chemicky oetřená . Pak to bude to pravé.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aténské kuře v pomalém hrnci.

To musí být dobrota, hned si to kopíruji. Ale jen poznámka: v Řecku nepoužívají bazalku do jídla. Ale na původu nezáleží, já ji tam dám.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz