Recept Asturské vepřové řízky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso ochutíme muškátovým květem a nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a touto směsí připravené řízky potřeme. Zabalíme a ovážeme nití. Pak je naskládáme do ohnivzdorné misky, v níž jsme rozehřáli část oleje. Podlijeme vodou a pečeme pod pokličkou doměkka. Na oleji podusíme kolečka pórku, přidáme plátky očištěných žampionů, osolíme, opepříme a podusíme. Zalijeme solamylem rozmíchaným ve trošce vody a přidáme smetanu. Nakonec přilijeme šťávu vypečenou z řízků, promíchame, přidáme trošku cayenského pepře a podle chuti dosolíme. Hotovou omáčku přelijeme přes řízky.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 10653x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové řízky
  • 300g mletého vepřového masa
  • 2 vejce
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 200g pórku
  • 4 lžíce smetany
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce polévkového koření
  • 1 lžíce solamylu
  • muškátový květ
  • muškátový oříšek
  • cayenský pepř
  • sůl
  • mletý pepř

Doporučená příloha

  • Podáváme s opečeným bramborem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Asturské vepřové řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz