Recept Assasinův ruský boršč

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z kostí a masa na polévku, 3 lístků bobkového listu, šesti kuliček nového koření, 16 kuliček celého pepře, tří stroužků česneku a jedné malé neoloupané cibule uděláme vydatný vývar. Budeme vařit v cca 5l hrnci. Mezitím oloupeme 3 větší červené řepy, překrojíme na polovinu a dáme vařit do vody. Když je řepa měkká (zkusíme vidličkou), vyndáme z vody, kterou nevyléváme, necháme řepu vychladnout a nakrájíme na kostičky. Dále si připravíme základ: na vepřovém sádle osmahneme 2-3 cibule (dle velikosti), když zesklovatí přidáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu ( 2 větší mrkve, 1 větší petržel a celeru stejně jako petržele (a nebo dle chuti...)). Směs chvíli restujeme a když začne vonět přidáme rajský protlak a prohřejeme. Dáváme pozor aby cibule nezhnědla a nezhořkla. Hotový a zcezený vývar přivedeme zpět k varu, vhodíme další 3 lístky bobkového listu, šest kuliček nového koření, 16 kuliček celého pepře. Přidáme směs cibule, kořenové zeleniny a protlaku a na kolečko pokrájenou pikantní uzeninu. Po chvíli přidáme na jemno krouhané zelí. Po další chvíli můžeme přidat na kostičky pokrájenou červenou řepu. Ingredience přidáváme dle jejich tvrdosti psotupně. Pro naředění a pěknou barvu lze přidat vodu ve které se vařila řepa. Dochutíme masoxem, octem, případně solí. Boršč je jemně kyselá, chuťové výrazná a hustá polévka (lze zahustit třeba instatní jíškou). Nejlepší je druhý den po uvaření. Na talíři podáváme zalité smetanou dle chuti. At vám chutná!

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 26.08.08 vloženo
  • 14240x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 - 3 hodiny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Kosti a maso na polévku
  • 2 - 3 cibule
  • mrkev 2ks
  • petržel 1ks
  • kousek celeru
  • větší rajský protlak
  • červená řepa 3 ks
  • bílé hlávkové zelí
  • pikantní uzenina (např. trampské cigáro)
  • sádlo
  • ocet
  • sůl
  • pepř celý
  • nové koření celé
  • bobkový list
  • česnek
  • jíška
  • smetana ke šlehání (cca 31%)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Assasinův ruský boršč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Assasinův ruský boršč

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Assasinův ruský boršč- Assasin

Petře,to určitě mamince uvař a nezapomeň taky ochutnat! Z toho srdíčka je moc dobrý vývar a když se dobře uvaří, tak je ta svalovina v tom boršči móóóc dobrá, nehledě k tomu, že srdce vyjde levněji. A těch receptů je velká spousta a proto je opravdu náhoda, že ho děláme stejně a v žádné ingredienci se nelišíme.
Jinak u nás by mohl být také dost často, máme ho také moc rádi a pane, co sníme najednou zeleninky- takže i zdravý viď! Ahojky Jana

Assasin
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Assasinův ruský boršč

Ahoj Terrinko…
boršč miluju…přiznám se, že netuším, jak jsem k tomuto receptu přišel, je to něco od babičky a něco mých úprav…ale ono dobrých receptů je habaděj a jsou si podobni jako vejce vejci…Chtěl jsem jen svůj příspěvek nějak vtipně odlišit od spousty jiných receptů:D
Boršč se srdcem by hrozne ocenila moje maminka. Někdy jí ho tak připravím, to je dobrý nápad!
Měj se báječně! Petr

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Assasinův ruský boršč- Assasine,

to je ale náhodička, včera večer jsem boršč dělala k dnešnímu obědu a představ si, ač nemám recept na: Assasinův ruský boršč, dělám ho téměř totožný! Tentokrát jsem místo hovězího masa použila srdce, uvařila a ten vývar jsem použila. Smetanu dávám zakysanou. Mňam,byl výbornej a sytej, tak jsme měli druhý chod až odpoledne. Měj se! Terrinka

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz