Recept Assasinův ruský boršč

Assasin Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z kostí a masa na polévku, 3 lístků bobkového listu, šesti kuliček nového koření, 16 kuliček celého pepře, tří stroužků česneku a jedné malé neoloupané cibule uděláme vydatný vývar. Budeme vařit v cca 5l hrnci. Mezitím oloupeme 3 větší červené řepy, překrojíme na polovinu a dáme vařit do vody. Když je řepa měkká (zkusíme vidličkou), vyndáme z vody, kterou nevyléváme, necháme řepu vychladnout a nakrájíme na kostičky. Dále si připravíme základ: na vepřovém sádle osmahneme 2-3 cibule (dle velikosti), když zesklovatí přidáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu ( 2 větší mrkve, 1 větší petržel a celeru stejně jako petržele (a nebo dle chuti...)). Směs chvíli restujeme a když začne vonět přidáme rajský protlak a prohřejeme. Dáváme pozor aby cibule nezhnědla a nezhořkla. Hotový a zcezený vývar přivedeme zpět k varu, vhodíme další 3 lístky bobkového listu, šest kuliček nového koření, 16 kuliček celého pepře. Přidáme směs cibule, kořenové zeleniny a protlaku a na kolečko pokrájenou pikantní uzeninu. Po chvíli přidáme na jemno krouhané zelí. Po další chvíli můžeme přidat na kostičky pokrájenou červenou řepu. Ingredience přidáváme dle jejich tvrdosti psotupně. Pro naředění a pěknou barvu lze přidat vodu ve které se vařila řepa. Dochutíme masoxem, octem, případně solí. Boršč je jemně kyselá, chuťové výrazná a hustá polévka (lze zahustit třeba instatní jíškou). Nejlepší je druhý den po uvaření. Na talíři podáváme zalité smetanou dle chuti. At vám chutná!

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 26.08.08 vloženo
  • 14710x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 - 3 hodiny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Kosti a maso na polévku
  • 2 - 3 cibule
  • mrkev 2ks
  • petržel 1ks
  • kousek celeru
  • větší rajský protlak
  • červená řepa 3 ks
  • bílé hlávkové zelí
  • pikantní uzenina (např. trampské cigáro)
  • sádlo
  • ocet
  • sůl
  • pepř celý
  • nové koření celé
  • bobkový list
  • česnek
  • jíška
  • smetana ke šlehání (cca 31%)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Assasinův ruský boršč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Assasinův ruský boršč

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Assasinův ruský boršč- Assasin

Petře,to určitě mamince uvař a nezapomeň taky ochutnat! Z toho srdíčka je moc dobrý vývar a když se dobře uvaří, tak je ta svalovina v tom boršči móóóc dobrá, nehledě k tomu, že srdce vyjde levněji. A těch receptů je velká spousta a proto je opravdu náhoda, že ho děláme stejně a v žádné ingredienci se nelišíme.
Jinak u nás by mohl být také dost často, máme ho také moc rádi a pane, co sníme najednou zeleninky- takže i zdravý viď! Ahojky Jana

Assasin
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Assasinův ruský boršč

Ahoj Terrinko…
boršč miluju…přiznám se, že netuším, jak jsem k tomuto receptu přišel, je to něco od babičky a něco mých úprav…ale ono dobrých receptů je habaděj a jsou si podobni jako vejce vejci…Chtěl jsem jen svůj příspěvek nějak vtipně odlišit od spousty jiných receptů:D
Boršč se srdcem by hrozne ocenila moje maminka. Někdy jí ho tak připravím, to je dobrý nápad!
Měj se báječně! Petr

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Assasinův ruský boršč- Assasine,

to je ale náhodička, včera večer jsem boršč dělala k dnešnímu obědu a představ si, ač nemám recept na: Assasinův ruský boršč, dělám ho téměř totožný! Tentokrát jsem místo hovězího masa použila srdce, uvařila a ten vývar jsem použila. Smetanu dávám zakysanou. Mňam,byl výbornej a sytej, tak jsme měli druhý chod až odpoledne. Měj se! Terrinka

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz