Recept Aspik s uzenou rybou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Aspik s uzenou rybou

Postup

Želatinové plátky namočíme do studené vody. Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži i hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru. Odstavíme, scedíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit.

Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami. Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout - aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.

Nahlásit recept

  • 05.05.15 vloženo
  • 1821x zobrazeno

Ingredience

  • 2 uzení pstruzi (může být ale i jiná uzená sladkovodní ryba - kapr a pod.)
  • 1/2 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžíce hořčičných semínek
  • 1/2 lžíce celého černého pepře
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • 6 lístků bílé želatiny
  • čerstvý kopr
  • čerstvá petrželka nebo kerblík
  • několik kapek worcesterské omáčk
  • uzený losos na ozdobu

Doporučená příloha

  • čerstvá zelenina, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 05.05.15 17:31

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Aspik s uzenou rybou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jau
457 příspěvků 18.12.15 16:08

@Eja Děkuji :oops: jednoporcovky jsou svělý nápad :dance: :*

Zuzka1973
2287 příspěvků 17.12.15 18:00

@Eja Pravda - na Silvestra ideální :palec:

Eja
3839 příspěvků 17.12.15 14:36

Vytahuji z Labu na světlo…
Krása, mohlo by se třeba jako jednoporcovky s kytičkou lososa v průběhu příštích dvou týdnů hodit.

jau
457 příspěvků 14.05.15 17:15

@birkana :twisted: já vím, jsou chytré, a mlsné  :mavam:

birkana
1686 příspěvků 14.05.15 12:33

@jau, pro kočky to byl svátek, ale pak celý den odmítaly dokonce i hovězí maso a stále žadonily o přídavek :srdce:

jau
457 příspěvků 13.05.15 19:29

@birkana To se kočky poměly :D Uzenou rybku náš Kokeš ještě neokusil, aspik jsem dělala, když nás ještě neměl :mavam:

birkana
1686 příspěvků 13.05.15 09:05

Celý týden nad tou pochoutkou „slintám“. Včera jsem chtěla realizovat (bez lososa). Nakonec jsme uzené rybky snědly (s kočkami) s pečivem a salátem jen tak. (Kočky byly masožraví „spolustolovníci“, ne jako příloha :twisted: - touto poznámkou předcházím očekávanému dvojsmyslnému komentáři od Alfa z Melmecu :mavam: ).

Zatím tedy odkládám na později :think:

daduuja
1143 příspěvků 06.05.15 09:04

@jau Ano, šéfe :-), zkusím podle tvé rady, ale nasladko s ovocem, i když tvoje uvaření láká moc. :mavam:

jau
457 příspěvků 06.05.15 07:22

@daduuja já ji nedělám tvrdou a nenechávám ji zatuhnout zcela, jen tak, aby už nebyla řídká a unesla ten zbytek náplně. Tohle dělává tvrdá želatina, třeba když si koupím aspik v obchodě, taky je hodně tvrdý a odděluje se. Nějaký šéfkuchař by mi určitě vynadal, že to dělám blbě :oops: :D

daduuja
1143 příspěvků 05.05.15 22:03

Jarko a neoddělí se ti ta první vrstva při vyklápění? Mně pokaždé, co dělám špatně?

jau
457 příspěvků 05.05.15 18:45

@di Nejpracnější na tom bylo vykostit ty pstruhy, pak už je to brnkačka :lol:

di
2451 příspěvků 05.05.15 18:33

Pěkné, pracné, na to bych si asi netroufla.

jau
457 příspěvků 05.05.15 18:30

:oops: Děkuji. A nebuď tak skromná :mavam:

jolana
5065 příspěvků 05.05.15 18:21

8o..bez slov :potlesk:

PS: prestanem tu na Lab. chodit asi, vy tu babenky ozaj priam carujete, a ja biedna ako, no ako k tomu pridem… :mrgreen: :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz