Recept Aspik s uzenou rybou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Aspik s uzenou rybou

Postup

Želatinové plátky namočíme do studené vody. Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži i hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru. Odstavíme, scedíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit.

Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami. Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout - aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.05.15 vloženo
  • 1696x zobrazeno

Ingredience

  • 2 uzení pstruzi (může být ale i jiná uzená sladkovodní ryba - kapr a pod.)
  • 1/2 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžíce hořčičných semínek
  • 1/2 lžíce celého černého pepře
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • 6 lístků bílé želatiny
  • čerstvý kopr
  • čerstvá petrželka nebo kerblík
  • několik kapek worcesterské omáčk
  • uzený losos na ozdobu

Doporučená příloha

  • čerstvá zelenina, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 05.05.15 17:31

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Aspik s uzenou rybou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jau
457 příspěvků 18.12.15 16:08

@Eja Děkuji :oops: jednoporcovky jsou svělý nápad :dance: :*

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 17.12.15 18:00

@Eja Pravda - na Silvestra ideální :palec:

 
Uživatel je onlineEja
3788 příspěvků 17.12.15 14:36

Vytahuji z Labu na světlo…
Krása, mohlo by se třeba jako jednoporcovky s kytičkou lososa v průběhu příštích dvou týdnů hodit.

 
jau
457 příspěvků 14.05.15 17:15

@birkana :twisted: já vím, jsou chytré, a mlsné  :mavam:

 
birkana
1663 příspěvků 14.05.15 12:33

@jau, pro kočky to byl svátek, ale pak celý den odmítaly dokonce i hovězí maso a stále žadonily o přídavek :srdce:

 
jau
457 příspěvků 13.05.15 19:29

@birkana To se kočky poměly :D Uzenou rybku náš Kokeš ještě neokusil, aspik jsem dělala, když nás ještě neměl :mavam:

 
birkana
1663 příspěvků 13.05.15 09:05

Celý týden nad tou pochoutkou „slintám“. Včera jsem chtěla realizovat (bez lososa). Nakonec jsme uzené rybky snědly (s kočkami) s pečivem a salátem jen tak. (Kočky byly masožraví „spolustolovníci“, ne jako příloha :twisted: - touto poznámkou předcházím očekávanému dvojsmyslnému komentáři od Alfa z Melmecu :mavam: ).

Zatím tedy odkládám na později :think:

 
daduuja
1133 příspěvků 06.05.15 09:04

@jau Ano, šéfe :-), zkusím podle tvé rady, ale nasladko s ovocem, i když tvoje uvaření láká moc. :mavam:

 
jau
457 příspěvků 06.05.15 07:22

@daduuja já ji nedělám tvrdou a nenechávám ji zatuhnout zcela, jen tak, aby už nebyla řídká a unesla ten zbytek náplně. Tohle dělává tvrdá želatina, třeba když si koupím aspik v obchodě, taky je hodně tvrdý a odděluje se. Nějaký šéfkuchař by mi určitě vynadal, že to dělám blbě :oops: :D

 
daduuja
1133 příspěvků 05.05.15 22:03

Jarko a neoddělí se ti ta první vrstva při vyklápění? Mně pokaždé, co dělám špatně?

 
jau
457 příspěvků 05.05.15 18:45

@di Nejpracnější na tom bylo vykostit ty pstruhy, pak už je to brnkačka :lol:

 
di
2451 příspěvků 05.05.15 18:33

Pěkné, pracné, na to bych si asi netroufla.

 
jau
457 příspěvků 05.05.15 18:30

:oops: Děkuji. A nebuď tak skromná :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 05.05.15 18:21

8o..bez slov :potlesk:

PS: prestanem tu na Lab. chodit asi, vy tu babenky ozaj priam carujete, a ja biedna ako, no ako k tomu pridem… :mrgreen: :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz