Recept Aspik s uzenou rybou

jau Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Aspik s uzenou rybou

Postup

Želatinové plátky namočíme do studené vody. Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži i hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru. Odstavíme, scedíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit. Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami. Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout - aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.

Nahlásit recept

  • 05.05.15 vloženo
  • 2351x zobrazeno

Ingredience

  • 2 uzení pstruzi (může být ale i jiná uzená sladkovodní ryba - kapr a pod.)
  • 1/2 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžíce hořčičných semínek
  • 1/2 lžíce celého černého pepře
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • 6 lístků bílé želatiny
  • čerstvý kopr
  • čerstvá petrželka nebo kerblík
  • několik kapek worcesterské omáčk
  • uzený losos na ozdobu

Doporučená příloha

  • čerstvá zelenina, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 5.5.15 17:31

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Aspik s uzenou rybou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Aspik s uzenou rybou

jau
457 příspěvků 18.12.15 16:08

@Eja Děkuji :oops: jednoporcovky jsou svělý nápad :dance: :*

Zuzka1973
2369 příspěvků 17.12.15 18:00

@Eja Pravda - na Silvestra ideální :palec:

Eja
3883 příspěvků 17.12.15 14:36

Vytahuji z Labu na světlo…
Krása, mohlo by se třeba jako jednoporcovky s kytičkou lososa v průběhu příštích dvou týdnů hodit.

jau
457 příspěvků 14.5.15 17:15

@birkana :twisted: já vím, jsou chytré, a mlsné  :mavam:

birkana
1724 příspěvků 14.5.15 12:33

@jau, pro kočky to byl svátek, ale pak celý den odmítaly dokonce i hovězí maso a stále žadonily o přídavek :srdce:

jau
457 příspěvků 13.5.15 19:29

@birkana To se kočky poměly :D Uzenou rybku náš Kokeš ještě neokusil, aspik jsem dělala, když nás ještě neměl :mavam:

birkana
1724 příspěvků 13.5.15 09:05

Celý týden nad tou pochoutkou „slintám“. Včera jsem chtěla realizovat (bez lososa). Nakonec jsme uzené rybky snědly (s kočkami) s pečivem a salátem jen tak. (Kočky byly masožraví „spolustolovníci“, ne jako příloha :twisted: - touto poznámkou předcházím očekávanému dvojsmyslnému komentáři od Alfa z Melmecu :mavam: ).

Zatím tedy odkládám na později :think:

daduuja
1149 příspěvků 6.5.15 09:04

@jau Ano, šéfe :-), zkusím podle tvé rady, ale nasladko s ovocem, i když tvoje uvaření láká moc. :mavam:

jau
457 příspěvků 6.5.15 07:22

@daduuja já ji nedělám tvrdou a nenechávám ji zatuhnout zcela, jen tak, aby už nebyla řídká a unesla ten zbytek náplně. Tohle dělává tvrdá želatina, třeba když si koupím aspik v obchodě, taky je hodně tvrdý a odděluje se. Nějaký šéfkuchař by mi určitě vynadal, že to dělám blbě :oops: :D

daduuja
1149 příspěvků 5.5.15 22:03

Jarko a neoddělí se ti ta první vrstva při vyklápění? Mně pokaždé, co dělám špatně?

jau
457 příspěvků 5.5.15 18:45

@di Nejpracnější na tom bylo vykostit ty pstruhy, pak už je to brnkačka :lol:

di
2452 příspěvků 5.5.15 18:33

Pěkné, pracné, na to bych si asi netroufla.

jau
457 příspěvků 5.5.15 18:30

:oops: Děkuji. A nebuď tak skromná :mavam:

jolana
5068 příspěvků 5.5.15 18:21

8o..bez slov :potlesk:

PS: prestanem tu na Lab. chodit asi, vy tu babenky ozaj priam carujete, a ja biedna ako, no ako k tomu pridem… :mrgreen: :lol:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz