Recept Aspik s hroznovým vínem

danda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Aspik s hroznovým vínem

Postup

Hrušku rozmixujte se 100ml vody, cukrem a šťávou z poloviny citronu. Želatinu namočte na 3 minuty do studené vody, slijte ji, ale nevymačkávejte a na pánvi ji na mírném ohni nechte rozpustit. Nesmí se vařit. Poté ji zašlehejte do hruškové směsi. Hroznové víno omyjte, bobule rozpulte a zbavte jadýrek. Půlky bobulí rozdělte do tvořítek a zalijte až po okraj hruškovou želatinou. Chlaďte 4 hodiny v lednici. Před podáváním ponořte formičku do horké vody a vyklopte. Můžete ozdobit sezónním ovocem. La Cucina Italiana - září 2007

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 28.10.07 vloženo
  • 5056x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min + chlazenÄ‚

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g hroznového vína
  • 200g oloupané hrušky
  • 100g cukru
  • 12g plátkové želatiny
  • citron

Doporučená příloha

  • Lambrusco Dolce i Quercioli DOC - sladké aromatické s vůní exotických květů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aspik s hroznovým vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Aspik s hroznovým vínem

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem teo :-)

všímám vidím :-) - jsi prostě nejšikovnější :-), ale ono na tom fakt nic není, když to umíš :-)), ten tvůj dezertík udělám na sobotu, přijde kamarádka po dalším semináři na další masáže to na nás vyzkoušet, a potom budem vyvolávat duchy .-)) a k nim si dáme tvoji dobrotu .-))), už se těším..

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem- Danda:-)

No jasně!!!!:-)) Eja píše, že to je dortík přesně pro ni…:-)) A všímáš si, jak mi jde alespoň ten modrý odkaz ? :-)) Na barevné musím mít pořád tahák:-)))

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem - teo :-)

a můžu i já ho zkusit ? :-)), mně taky pasuje do noty a už je vytisknutý .-)) Měj se hezky :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem - Ejo :-)

tenhle dezertík je sice nasladko, ale jinak souhlasím - kousek nivy, hermelínu, goudy, ementálu…víno, hruška…páteční večerní televizní mlsy u nás :-))

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem

Aspiky mám ráda, fotka jako vždy je báječná:-), tak to určitě zkusím - až seženu nějaké dobré hrušky. Ejo, jestli máš ráda aspik, českého svařáka a španělskou sangriu, vyzkoušej tenhle dezert je moc dobrý, taková trojkombinace :-)

Eja
3869 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem

Dando, tak to je „dort“ přesně pro mne. Hroznové víno červené, aby to bylo barevnější. K tomu kousek dobrého sýra......Vidím to na příští sobotní večer :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz