Recept Aspik s hroznovým vínem

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Aspik s hroznovým vínem

Postup

Hrušku rozmixujte se 100ml vody, cukrem a šťávou z poloviny citronu. Želatinu namočte na 3 minuty do studené vody, slijte ji, ale nevymačkávejte a na pánvi ji na mírném ohni nechte rozpustit. Nesmí se vařit. Poté ji zašlehejte do hruškové směsi.
Hroznové víno omyjte, bobule rozpulte a zbavte jadýrek.
Půlky bobulí rozdělte do tvořítek a zalijte až po okraj hruškovou želatinou. Chlaďte 4 hodiny v lednici.
Před podáváním ponořte formičku do horké vody a vyklopte.
Můžete ozdobit sezónním ovocem.

La Cucina Italiana - září 2007

Recept je z kategorií: Dorty


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.10.07 vloženo
  • 4581x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min + chlazenÄ‚

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g hroznového vína
  • 200g oloupané hrušky
  • 100g cukru
  • 12g plátkové želatiny
  • citron

Doporučená příloha

  • Lambrusco Dolce i Quercioli DOC - sladké aromatické s vůní exotických květů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aspik s hroznovým vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem teo :-)

všímám vidím :-) - jsi prostě nejšikovnější :-), ale ono na tom fakt nic není, když to umíš :-)), ten tvůj dezertík udělám na sobotu, přijde kamarádka po dalším semináři na další masáže to na nás vyzkoušet, a potom budem vyvolávat duchy .-)) a k nim si dáme tvoji dobrotu .-))), už se těším..

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem- Danda:-)

No jasně!!!!:-)) Eja píše, že to je dortík přesně pro ni…:-)) A všímáš si, jak mi jde alespoň ten modrý odkaz ? :-)) Na barevné musím mít pořád tahák:-)))

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem - teo :-)

a můžu i já ho zkusit ? :-)), mně taky pasuje do noty a už je vytisknutý .-)) Měj se hezky :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem - Ejo :-)

tenhle dezertík je sice nasladko, ale jinak souhlasím - kousek nivy, hermelínu, goudy, ementálu…víno, hruška…páteční večerní televizní mlsy u nás :-))

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem

Aspiky mám ráda, fotka jako vždy je báječná:-), tak to určitě zkusím - až seženu nějaké dobré hrušky. Ejo, jestli máš ráda aspik, českého svařáka a španělskou sangriu, vyzkoušej tenhle dezert je moc dobrý, taková trojkombinace :-)

 
Eja
3815 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Aspik s hroznovým vínem

Dando, tak to je „dort“ přesně pro mne. Hroznové víno červené, aby to bylo barevnější. K tomu kousek dobrého sýra......Vidím to na příští sobotní večer :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz