Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
berounanda Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
K této omáčce se hodí:
Steaky z vepřového, drůbežího nebo jehněčího masa - potřeme olejem,
ogrilujeme nebo opečeme z obou stran, osolíme a podáváme přelité teplou
houbovou omáčkou. Výborně s touto omáčkou chutnají také
pečené ryby.
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na plátky nakrájené houby a
necháme je změknout. Přilijeme víno a mícháme, až se všechna tekutina skoro
vypaří. Pak přidáme vývar, rozmíchaný se smetanou a hořčicí.
Prošleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme plamen a
omáčku vaříme do zhoustnutí asi 5 minut.
Dochutíme ji pepřem, popřípadně solí a posypeme petrželkou.
Recept je z kategorií: Omáčky k masům
Steaky z vepřového, drůbežího nebo jehněčího masa, pečené ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění