Recept Artyčoky s holandskou omáčkou

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Artyčoky s holandskou omáčkou

Postup

1. Artyčoky omyjeme a osušíme. Odřízneme tuhý stonek a odkrojíme konce tvrdých zákrovních lis­tú a spodní listy. Řezné plochy potřeme rozkroje­ným citronem, poté z něj vymačkáme šťávu. 2. Artyčoky vložíme do vody, přidáme 2 lžíce ci­tronové šťávy a sůl; vaříme 15-20 min. 3. Rozpustíme máslo a necháme ho trochu zchlad­nout. Ve vodní lázni ušleháme do pěny žloutky s bílým vínem, zbylou citronovou šťávou, lžičkou soli, pepřem a kayenským pepřem. Vyjmeme z vodní lázně. 4. Do pěny po lžících vmícháme máslo. Šleháme ve vodní lázni, dokud omáčka nezhoustne. Artyčoky po vyjmutí z vody nechame okapat. Vložíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 12.05.02 vloženo
  • 12397x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 artyčoky
  • 1 citron
  • sůl
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce suchého bílého vína
  • bílý pepř
  • spetka kayenského pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Artyčoky s holandskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Cibulačka Cibulačka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz