Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Artyčoky omyjeme a osušíme. Odřízneme tuhý stonek a odkrojíme konce tvrdých zákrovních listú a spodní listy. Řezné plochy potřeme rozkrojeným citronem, poté z něj vymačkáme šťávu. 2. Artyčoky vložíme do vody, přidáme 2 lžíce citronové šťávy a sůl; vaříme 15-20 min. 3. Rozpustíme máslo a necháme ho trochu zchladnout. Ve vodní lázni ušleháme do pěny žloutky s bílým vínem, zbylou citronovou šťávou, lžičkou soli, pepřem a kayenským pepřem. Vyjmeme z vodní lázně. 4. Do pěny po lžících vmícháme máslo. Šleháme ve vodní lázni, dokud omáčka nezhoustne. Artyčoky po vyjmutí z vody nechame okapat. Vložíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Artyčoky s holandskou omáčkou