Recept Arroz con pollo - kuře s rýží a klobáskou

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Muzete si vyrobit po domacku Chorizo čerstvé klobásky ze Španělska a Mexika.

Postup

Omýt a osušit kuře a dobře kousky okořenit. Na rozehřátém oleji do hněda osmažit kousky kuřete na všech stranách a přendat je na talíř. Osmazit cibuli, papriku, cesnek, šunku. S klobásky stáhnout střívko a rozdrobit ji do kastrolu. Smazit po 5 minut a pridat rajčata. Dusit 2-3 minuty déle. Pridat rýži, kuřecí vývar, porce kuřete a dobře promíchat. Počkat, až začne pokrm vařit. Přikrýt, snížit oheň a pomalinku nechat vše dusit 20 - 25 minut. Během dušení se má všechna tekutina vyvařit. Není-li tomu tak, tak sejmout poklici a dusit po několik minut odkryté. Dochutit je-li nutne. Podávat s na plátky nakrájenými olivami a cilantrem. Recept někde ze Španělska ve volném překladu...

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 20.08.10 vloženo
  • 3430x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1.5 kg kuřete nakrájeného na porce
  • sůl a čerstvě pomletý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká žlutá cibule nakrájená na malé kostičky
  • 1 zelená masitá paprika bez semínek nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • 250 g uzené šunky nakrájené na kostičky
  • 250 g chorizo klobásky
  • 2 rajčata nejlépe soudková bez semínek a nakrájená na kostičky
  • čtvrtlitrový hrnek dlouhozrnné rýže
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 4 lžíce na plátky nakrájených zelených oliv plněných pimento
  • 1 lžíce posekaného cilantra, nebo petrželky

Doporučená příloha

  • salat a fino

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Arroz con pollo - kuře s rýží a klobáskou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 21.08.10 00:05
Re: Arroz con pollo - kuře s rýží a klobáskou.

drobku, dekuji za doplneni cibuloveho rozboru :) Mas naprostou pravdu. Nezahrnula jsem hnedou (francouzskou) salotku, protoze ta snad je neco mezi cibuli a cesnekem, neni to tak? A jarni cibulku take ne (vesmes asijske pokrmy). Fakt je, ze kazdemu chutna neco jineho, avsak jsou casti receptu, ktere by se mely dodrzovat. Jak rikas, nedodrzis-li, nikdo Te za to honit nebude…

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.08.10 22:39
Re: Arroz con pollo - kuře s rýží a klobáskou.

Protože musím kecat do všeho, k příspěvku babi dodávám. Žlutá cibule se píše proto, že tady, v Americku se zcela běžně používají všechny čtyři, teda žlutá, bílá, červená a šalotka. No a vlastně ještě zelená.
Pamatuju, jak jsem kdysi zíral na cibuli, z domova jsme znali jen tu žlutou.
Takže, do salátů, rozuměj za syrova zá:,–(ně nasládlou červenou.
Na vaření, krom výjimek bílou, v Mexické kuchyni se žlutá nepoužívá vůbec. Bílá není tak čpavá, a oni ji ještě k tomu po nakrájení šoupnou do cedníku a propláchnou vodou, aby zmizly poslední stopy čpavosti.
Takže, když recept žádá žlutou, dej ji tam, protože tam ta ostrost a čpavost patří. No a když ne, nikdo tě za to nebude honit.:o

esmeralda
4813 příspěvků 20.08.10 09:31
Re: Arroz con pollo - kuře s rýží a klobáskou - Babi,

děkuji za vysvětlení.
Přiznám se, že mexické Chorizo neznám. Vždy kupuji španělské.
Jestli to nebude tím že tu Španělů máme dost, ale Mexičanů pomálu. Ha ha.

Té žluté cibuli tu říkáme hnědá. Co země - to jiný název.

Skleník je v těchto končinách spíše pro udržení vlhkosti. To je, myslím, co má koriandr rád. I když jsme měli letos pár nocí kolem 0°C.

Na bazalku je tu klima asi celkem vhodné, neboť roste vesele od jara až do podzimu.

Orchideje nepěstuju. Pán bůh mě nenadělil „zelené palečky“ . U nás je zahradníkem Mick.

babi
6360 příspěvků 20.08.10 09:14
Re: Arroz con pollo - kuře s rýží a klobáskou.

esme, jak zajiste vis, ale mozna nekdo nezna, je mexicke chorizo a pak spanelske.
Spanelska cibule je zluta, bila a cervena. Zluta je v podstate univerzalni, trochu nasladla a hodi se do mnoha pokrmu. Vyborna je v cibulacce. Cervena se pouziva i za syrova a bila se pouziva hodne v mexicke kuchyni. Jsou to vesmes velke cibule a v CR jsem pouzivala hodne tu cervenou.
Ty mas sklenik, to je opravdova vyhoda tam, kde je tuha zima. Uspisi se tim jarni uroda. A take nektere bylinky jako bazalka, ktera nema rada vykyvy v teplote, tedy chladne noci, ma rada sklenik. Gratuluji k uspechu s koriandrem :)
Pestujes take orchideje? Ja mela velkou sbirku, ale nedaji se posilat v lednu v kontejneru pres ocean :cry:((

esmeralda
4813 příspěvků 20.08.10 08:10
Re: Arroz con pollo - kuře s rýží a klobáskou - Babi,

tohle je moje gusto. A zrovna včera jsem koupila hromadu Chorizo.

Všimla jsem si že v amerických receptech je často „žlutá cibule“.
Jedná se o obyčejnou cibuli, nebo je to nějaký zvláštní druh?

Ve skleníku nám též konečně po mnohaletém snažení vyrostly spousty koriandru.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz