Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, posypeme mletou paprikou, poklademe hranolky slaniny a kolečky jedné cibule, stočíme v závitky a upevníme jehlami. Druhou cibuli jemně nakrájíme, zpěníme na oleji, vmícháme lžíci mleté papriky a po zpěnění ji zalijeme vodou. Uvedeme ji do varu, přidámé závitky a dusíme pod poklicí. Kysané zelí nakrájíme na kratší nudličky a spolu s kmínem je přidáme k poloměkkým závitkům. Když maso i zelí změknou, pokrm zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně (nebo v jogurtu či mléce), okořeníme je rozetřeným česnekem a krátce podusíme. Podáváme s houskovými knedlíky. Do misky prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme mléko rozšlehané se solí a žloutky, rychle a krátce promícháme je tak, aby se potraviny spojily, přidáme bílé pečivo nakrájené na kostičky a lehce zamícháme. Těsto necháme stát 5 minut pak z něj uděláme knedlík, vložíme jej do velkého kastrolu s vřící osolenou vodou a vaříme mírným varem pod poklicí. Po pěti minutách knedlík obrátíme a vaříme dále 13-15 minut. Zda je knedlík uvařený, vyzkoušíme vpichem špejle - po vytažení musí být suchá. Uvařený knedlík hned nakrájíme na plátky (nebo propícháme vidlicí, aby vyšla pára).
Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Arpádovy segedínské závitky