Recept Arnold Bennett omelette - Omeleta z Anglie

(Hodnoceno 1x) Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Arnold Bennett omelette - Omeleta z Anglie

Postup

Sejmout kůži a vyjmout kosti z ryby. Pomocí vidličky rozdělit maso ryby na lupínky. V malém kastrolku s nepřilnavým povrchem rozehřát 4 lžíce smetany s polovinou másla. Přidat rybu a zlehka vše promíchat. Přikrýt poklicí a odstavit. Nechat zchladnout. Smíchat žloutky s 1 lžící smetany a solí a zamíchat je k rybě. V misce smíchat sýr se zbytkem smetany. Našlehat bílky do tuha a přidat je k rybě. Na pánvi rozehřát zbytek másla a nalít na ni rybí směs. Smažit tak dlouho, až je omeleta ze spodu hnědá. Nahoru nalít sýrovou směs a pánev vložit do trouby pod gril na tak dlouho, až vše začne bublat. Omeletu přendat na dva talířky a ozdobit ji řeřichou P.S. Arnold Bennett byl častým hostem londýnského Savoy hotelu a tato krémová souflé omelete byla pro něj vytvořena. Dnes se podává po celém světě.

Recept je z kategorií: Omelety

Nahlásit recept

  • 26.11.06 vloženo
  • 4407x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 175 g filé z uzené tresky blanšírované a zcezené
  • 4 lžíce másla na kostky nakrájené
  • 175 ml 35% smetany
  • 4 vejce rozdělená
  • 6 lžic nastrouhaného sýra Cheddar, nebo podobného
  • pomletý černý pepř
  • řeřicha potoční na ozdobu, nebo jiné drobné salátové lístky jako je roketa atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 3.5.15 21:26

Mám recept Toma Kerridge, který se trochu odlišuje.
300ml mléka s 1 hřebíčkem, 1 bobkovým listem, nakrájenou malou cibulí a kudrnatou petrželkou se přivede k varu a koření se v chladnoucím mléku nechá 20 minut louhovat. Znovu se přivede k varu, přidá se 200g uzené tresky a pod bodem varu se ryba uvaří doměka.
Vyndá se, zbaví se kůže a kostí a rozdělí na lupínky.
Na kousku másla se zpění 2 lžíce hladké mouky a zalijí přecezeným ochuceným mlékem. Umíchá se hladký bešamel do kterého se zašlehají 2 žloutky.
4 vejce se rozšlehají v misce, upeče se z nich omeleta, vrch musí zůstat mokrý, na ni se rozloží lupínky uzené tresky, 100g parmazánu a navrch se rozetře bešamel. Peče se v troubě pod grilem dokud povrch nezrůžový. Sype se nakrájenou kudrnatou petrželkou.
Výborná snídaně.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Arnold Bennett omelette - Omeleta z Anglie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz