Recept Arnold Bennett omelette - Omeleta z Anglie

(Hodnoceno 1x) Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Arnold Bennett omelette - Omeleta z Anglie

Postup

Sejmout kůži a vyjmout kosti z ryby. Pomocí vidličky rozdělit maso ryby na lupínky. V malém kastrolku s nepřilnavým povrchem rozehřát 4 lžíce smetany s polovinou másla. Přidat rybu a zlehka vše promíchat. Přikrýt poklicí a odstavit. Nechat zchladnout. Smíchat žloutky s 1 lžící smetany a solí a zamíchat je k rybě. V misce smíchat sýr se zbytkem smetany. Našlehat bílky do tuha a přidat je k rybě. Na pánvi rozehřát zbytek másla a nalít na ni rybí směs. Smažit tak dlouho, až je omeleta ze spodu hnědá. Nahoru nalít sýrovou směs a pánev vložit do trouby pod gril na tak dlouho, až vše začne bublat. Omeletu přendat na dva talířky a ozdobit ji řeřichou P.S. Arnold Bennett byl častým hostem londýnského Savoy hotelu a tato krémová souflé omelete byla pro něj vytvořena. Dnes se podává po celém světě.

Recept je z kategorií: Omelety

Nahlásit recept

  • 26.11.06 vloženo
  • 4350x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 175 g filé z uzené tresky blanšírované a zcezené
  • 4 lžíce másla na kostky nakrájené
  • 175 ml 35% smetany
  • 4 vejce rozdělená
  • 6 lžic nastrouhaného sýra Cheddar, nebo podobného
  • pomletý černý pepř
  • řeřicha potoční na ozdobu, nebo jiné drobné salátové lístky jako je roketa atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 3.5.15 21:26

Mám recept Toma Kerridge, který se trochu odlišuje.
300ml mléka s 1 hřebíčkem, 1 bobkovým listem, nakrájenou malou cibulí a kudrnatou petrželkou se přivede k varu a koření se v chladnoucím mléku nechá 20 minut louhovat. Znovu se přivede k varu, přidá se 200g uzené tresky a pod bodem varu se ryba uvaří doměka.
Vyndá se, zbaví se kůže a kostí a rozdělí na lupínky.
Na kousku másla se zpění 2 lžíce hladké mouky a zalijí přecezeným ochuceným mlékem. Umíchá se hladký bešamel do kterého se zašlehají 2 žloutky.
4 vejce se rozšlehají v misce, upeče se z nich omeleta, vrch musí zůstat mokrý, na ni se rozloží lupínky uzené tresky, 100g parmazánu a navrch se rozetře bešamel. Peče se v troubě pod grilem dokud povrch nezrůžový. Sype se nakrájenou kudrnatou petrželkou.
Výborná snídaně.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Arnold Bennett omelette - Omeleta z Anglie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz