Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Sejmout kůži a vyjmout kosti z ryby. Pomocí vidličky rozdělit maso ryby na lupínky. V malém kastrolku s nepřilnavým povrchem rozehřát 4 lžíce smetany s polovinou másla. Přidat rybu a zlehka vše promíchat. Přikrýt poklicí a odstavit. Nechat zchladnout. Smíchat žloutky s 1 lžící smetany a solí a zamíchat je k rybě. V misce smíchat sýr se zbytkem smetany. Našlehat bílky do tuha a přidat je k rybě. Na pánvi rozehřát zbytek másla a nalít na ni rybí směs. Smažit tak dlouho, až je omeleta ze spodu hnědá. Nahoru nalít sýrovou směs a pánev vložit do trouby pod gril na tak dlouho, až vše začne bublat. Omeletu přendat na dva talířky a ozdobit ji řeřichou P.S. Arnold Bennett byl častým hostem londýnského Savoy hotelu a tato krémová souflé omelete byla pro něj vytvořena. Dnes se podává po celém světě.
Recept je z kategorií: Omelety
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.5.15 21:26
Mám recept Toma Kerridge, který se trochu odlišuje.
300ml mléka s 1 hřebíčkem, 1 bobkovým listem, nakrájenou malou cibulí
a kudrnatou petrželkou se přivede k varu a koření se v chladnoucím mléku
nechá 20 minut louhovat. Znovu se přivede k varu, přidá se 200g uzené
tresky a pod bodem varu se ryba uvaří doměka.
Vyndá se, zbaví se kůže a kostí a rozdělí na lupínky.
Na kousku másla se zpění 2 lžíce hladké mouky a zalijí přecezeným
ochuceným mlékem. Umíchá se hladký bešamel do kterého se zašlehají
2 žloutky.
4 vejce se rozšlehají v misce, upeče se z nich omeleta, vrch musí zůstat
mokrý, na ni se rozloží lupínky uzené tresky, 100g parmazánu a navrch se
rozetře bešamel. Peče se v troubě pod grilem dokud povrch nezrůžový.
Sype se nakrájenou kudrnatou petrželkou.
Výborná snídaně.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Arnold Bennett omelette - Omeleta z Anglie