Recept Argentinský chléb chimichurri v domácí pekárně

(Hodnoceno 1x) spiser Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Argentinský chléb chimichurri v domácí pekárně

Postup

Vsechny ingredience dejte do domácí pekárny v tom poradí jak je uvedeno v návodu pro vasi pekárnu. Program nastavte na "Základní" (basic) a pekárnu spustte.

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 11.05.08 vloženo
  • 8737x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hodiny

Ingredience

  • 240 ml vody
  • 1½ PL vinného octa
  • 3 PL olivového oleje
  • 1/8 KL cayennského pepre
  • 3/4 KL susené dobromysli
  • 1½ rozetrených strouzku cesneku
  • 1 PL cibule nakrájené na kosticky
  • 3 PL nakrájené petrzelky
  • 1½ KL soli
  • 1 PL cukru
  • 3 PL psenicných otrub
  • 720 ml psenicné mouky
  • 1 3/4 KL suseného drozdí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 19.10.13 14:18

Pečené v rúre, pri 190 stupňoch Celzia, 50 minút.
Chlieb je veľmi chutný. U mňa by dostal viac ako päť hviezdičiek…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Argentinský chléb chimichurri v domácí pekárně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Argentinský chléb chimichurri v domácí pekárně

Lyduska
380 příspěvků 19.10.13 14:22

Pôvodný obrázok

suma
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Argentinský chléb chimichurri v domácí pekárně.

Díky, zkusím.

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Argentinský chléb chimichurri v domácí pekárně.

Manano.
Nemám Ti co promíjet, pamet Ti neselhává. Treba chimichurri omácka je na labuzníku.
Tento recept jsem ale nevymyslel já, tak dobrý nejsem, je to americký recept. Tudíz nemám zádné právo na copyright a není treba gratulovat. To myslím také prátelsky. Originální recept v anglictine Ti mohu kdykoliv poslat. Stací ríct.

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Argentinský chléb chimichurri v domácí pekárně.

Sumo.
Jedná se o psenicnou mouku (uz jsem to do receptu dal) a u nás je jen jeden druh psenicné mouky. Bude to zrejme odpovídat ceské polohrubé mouce.

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Argentinský chléb chimichurri - spisere

Spisere promiň, ale pokud mi moc neselhává paměť, tak chimichuri je směs koření na nálev nebo marinádu adobo pro nakládání mas, obsahuje petržel, česnek, olej ocet, sůl, dobromysl, chile neboli ají (pálivé papričky), černý pepř, vodu, někdy také ještě cibuli, tymián a šťávu z limetek.
Chimichuri chléb jsem hledal na internetu v různých jazycích, ale nic jsem nenašel. Maximální spojení pojmů chleba a chimichuri bylo, že chléb lze podávat s omáčkou chimichuri a v ní máčet jako třeba nachos v salsách, u nás se tomu americky říká chipsy namáčet v dipu.
Samozřejmě nemám nic proti tomu kořenit chléb kořením pro chimichuri, aby se pak už nemusel máčet, a pokud jsi to vymyslel ty, nech si na to udělat copyright. To myslím naprosto vážně, nedělám si srandu ani to nezlehčuji! A pokud je to tak, tak ti gratuluji!

suma
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Argentinský chléb chimichurri v domácí pekárně.

Jaký je prosím druh mouky - hrubá, hladká, polohrubá, žitná, pšeničná chlebová, graham … ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz