Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na másle podusit šalotky, houby a papriky (asi 5 minut). Přidat ledvinky a dusit je dalších 5 minut. Sem tam zamíchat. V malém kastrolku, nebo šufánku sehřát brandy, zapálit a nalít na ledvinky. Když uhasnou plameny, tak přilít vývar. Přikrýt a na pomalém ohni dusit asi 10 minut. Mouku smíchat se solí, pepřem a 3 lžícemi vody. Vlít k ledvinkám a vše za stálého míchání povařit do zhoustnutí. Horké ledvinky podávat s rýží posypanou petrželkou. TIP: Dobré jsou takto připravené vepřové ledvinky, ale ty se po rozkrojení napůl namočí alesponň na 2 hodiny (nejlépe do druhého dne) do směsi vody s mlékem, vyjmou, osuší a nakrájí jako předešlé.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.3.15 14:04
Moc dobrá mňamka. Ledvinky a houby já můžu ve všech úpravách, takže bezva.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ardénské ledvinky za chvíli na stole
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušel jsem ten recept, abych to jednou udělal jinak než na kmíně.
Výsledek byl senzační! Mohl jsem se celý večer slunit v ovacích rodiny.
Díky, Babi
PS: Místo 200g žampionůjsem vzal 20g sušených sameťáků (navlhčené dají 200G)
to musela být pochoutka! Z mladých zvířat je pochopitelně všechno jemnější chutě. Všimla jsem si, že zde lidé zabíjejí před zimou mláďáta co nechtějí živit do jara.
Pozdrav i na pana manžela!
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
mame cele jehnatko a tak jsem mela na obed jehneci jatyrka a manzel jehneci ledvinky! No, on toho mel podstatne mene! Ale liboval si!
z toho si nic nedělej, člověk někdy nemá čas se dočíst až do konce ;o)
Zdraví Tě,
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
telecí ledvinky jsem u řezníka viděla. Ale bohužel to nebylo v Čechách!
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji. Takhle to vypadá když si někdo přečte jen ingredience.
dobrota to je. Podívej se na TIP ;o)
Přeji Ti krásný den!
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Jé, to bych si dala. Když tady jsem telecí ledvinky u řezníka ještě neviděla. Šlo by to z vepřových?
co mohu říct k tak pěknému komentáři? Upřímně Ti děkuji!
Příjemný den Ti přeje,
120 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, ona ta kuchařka od tebe už vlastně je tady, takže od tebe asi nemůžeme chtít, abys sepsala ještě jednu
. Ale jestli máš nabídku, proč to nezkusit?
O profesionální fotky by se postaralo nakladatelství, třeba by byl na tobě
jen výběr a sepsání receptů, aby byly pro čtenáře zajímavé…
Nepřipadám si přehlížená, jen mě zaujala ta poznámka o knize níže v této diskusi…
Prosím piš další recepty, pro mě za mě klidně i s chybami
to jsem Tě přeskakovala? Určitě nerada! Musím se přiznat, že jsem zaskočena Tvoji chválou a nevím co na ni mám žíct. Vlastně vím…DĚKUJI! Napsat dobrou kuchařku s vyzkoušenými recepty a lákavými fotografiemi není lehké a chce to obrovskou energii a čas, kterých se mi momentálně nedostává. A tak s radostí se dělím o tu trochu co znám a co jsem ve světě viděla a ochutnala s ostatními labužníky.
Ještě jednou Ti děkuji!
120 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, sice tě osobně neznám, ale myslím že bys klidně dokázala napsat čtivou a zajímavou kuchařku. Nebo běž něco uvařit do televize. To by sice moh samozřejmě kdekdo, okopírovat tvé zajímavé recepty, ale ty k nim většinou i něco osobního či osobitého dokážeš přidat, a to se oceňuje.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
hmmmmmmmmmmmmmmm, to my budem mit jeste ledvinky!
babi, koukni do vzkazu!!!!
musím říct, že pajšlík byl výborný ;o)
Pěkný den!
tak to máš pravdu! Já také ne, ale myslela jsem si, že možná česká smetana je lepší? To budeme jíst pajšl do příštího týdne ;o)
Pa!
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
achjo! Už mi z toho kručí v břiše. Tak jdu zatím na aperitiv a budu myslet na vás jak dlabete PAJŠLÍK!
dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
takže na ten trh nebudu muset? Mám toho opravdu děsně moc a za chvíli jdem ke stolu, ančto už slyším jak manžel odkrývá poklici a asi chutná ;o)
Pa!
Babi, se zmrazováním jídel se smetanou moc dobré zkušenosti nemám, odděluji si porce na zmrazení ještě před přidáním smetany.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
babi, máš toho pajšlu hodně? Že bys mi poslala porci a Eje taky? Ale určitě se tu najdou ještě další milovníci pajšlu!!
mám toho obrovskej hrnec a zítra budu stát vedle Vietnamců na trhu a prodávat v papírových kalíšcích hi hi. Kdybych Ti mohla poslat, to víš, že bych to ráda udělala… Je to podle receptu ZDE .
Ale tady je někdo, kdo mně poradí. Dala jsem do opravdu obrovského hrnce i smetanu a chci část zmrazit. Máš nějaké zkušenosti s českou kyselou smetanou a zmrazováním? V Kanadě to moc nepracovalo.
Přeji Ti příjemný večer!
Babi, jedu okamžitě k Tobě na večeři !!!! Pajšl na smetaně, mňam, nech mi trochu
Ty seš můj člověk! Právě jsem dovařila Kořínek na smetaně, nebo se tomu říká Pajšl, Plíčka, recept mám na Labu? Naši známí zabíjeli velice mladého býčka (technicky mlékem krmené telecí) a tak jsem mimo masa dostala i podíl vnitřností ;o)
Přeji příjemný večer Tobě i manželovi!
a víš, že jsem dostala ne jednu, ale dokonce dvě nabídky na napsání kuchařky ;o) jedna je dokonce od hodně velkého nakladatele zde v Česku. Z toho bych ovšem měla strach! Kardo, asi se to nestane.
Přeji Ti příjemný večer!
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
ježíšmarjá, toto taky můžu!!!!!!!!!!!!! Výborné i s jehněčími ledvinkami.
Manžel teď vařil vepřové ledvinky na koňaku a víně, no a byla to taktéž lahůdka!
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, až napíšeš knihu zamlouvám si první výtisk s věnováním
P.S.
Tiskárna mi jede na plné obrátky!