Recept Aragonský "Teruel"

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Poskládat rajřata v jedné vrstvě na velký talíř. Smíchat olej a dalších 8 ingrediencí ve skleničce s uzávěrem, dobře protřepat a zalít tím rajčata. Přikrýt plastickým filmem a nechat marinovat v chladničce nejméně po 3 hodiny. Rozdělit na 4 talíře, pokapat rajčata zálivkou a ozdobit čerstvou petrželkou. P.S. Stejnou zálivku lze použít na okurky.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 27.03.03 vloženo
  • 4350x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 valká, zralá rajčata, nakrájená na 12mm plátky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce octa z sherry vína, nebo červeného vína
  • 4 lžíce na drobno nakrájené cibule (nejlépe španělské)
  • 2 lžíce okapaných kaparů
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušené bazalky, rozdrcené (nebo lépe čerstvé)
  • 1/4 lžičky pepře
  • snítky čerstvé petrželky na ozdobu

Doporučená příloha

  • Křupavé pečivo jak z žitné mouky, tak z pšeničné.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aragonský "Teruel"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz