Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuře rozčtvrtit a vložit do misky. Ostatní ingredience smíchat a nalít na kuře. Přikryté vložit do chladničky a marinovat po několik hodin, nebo do druhého dne. Kuře grilovat v troubě, nebo BBQ na zahradním grilu, až je uvnitř udělané a zvenku pěkně hnědé. Během té doby kousky masa 3 - 4 obrátit.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Arabský oblíbený kuřecí gril - Jujeh al Sammak
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi - sumac jsem koupila tady od kořenáře, moc se těším až to ochutnám. Také Ti přeji buď krásný den nebo hezkou dobrou noc.
maso se nestane příliš voňavým. Škumpa je spíš kyselá než cokoliv jiného a používá se více-méně místo citronu. Kassie nemá takový říz jako skořice i když jsou si hodně podobné. To jsem nebyla já, co jmenovala omcalc a casimuko ;o)
Přeji Ti příjemný podvečer!
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, diky moc, uz jsem v obraze…
Pekny den!
oldsoft, dík za referenci, kterých nikdy není dostatek…
Příjemný den!
jestli si chceš něco přečíst o sumac, kterého v Kanadě rostou spousty jak v parcích tak ve volné přírodě avšak není to ta jedlá odrůda, tak se podívej pod recept " Oblíbená palestinská snídaně":http://www.labuznik.com/recipe.php?… , kde je článek v angličtině. Také jsem si dnes všimla, že marhaba napsala informaci o sumac do fórum Mimo mísu pod názvem ¨Škumpa-smrtelně jedovatá??¨.
Měj se moc pěkně a s přáním hodně sluníčka v Kimberley,
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Je mi teda už hodně, ale i tak jsem neznalá…není to masiko pak moc voňavé a casimuko je něco jako skořice?…dˇ
Nalezeno pomocí www.seznam.cz za pár vteřin.
Koření sumac
Rhus coriaria patří do rodiny Anacardiaceae. Jsou to jsou bobule divoce rostoucího keře v oblasti Středozemního moře, zejména na Sicilii a jižní Itálii a v některých zemích Středního východu. Je to základní a velmi široce používaná ingredience arabské, turecké a zejména libanonské kuchyně. Používá se k okyselení pokrmů tak, jako jinde je používána citronová šťáva, tamarind nebo vinný ocet. Je součástí grilovacích marinád na kebaby, ryby, drůbež. Šťáva je oblíbená příměs dresinků salátů a marinád zeleninových salátů. Také je používán v práškové formě na steaky a do zeleninových i kuřecích dušenin. Žvýkání semínek působí prý proti bolení břicha (Gerard, 1597). Ve směsi s jogurtem je vždy podáván jako příloha ke kebabum.
Převzato z http://www.shadiabelly.com
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, jsem absolutni neznalec …prosim, co je to sumac??
Zdravim uz jarniho Kimberley…snezenky, bledule, ale v lese jeste po kolena snehu…ale jinak slunicko a teplo!
asi ne, ale hlavně že Ti chutná ;o)
Zdraví,
361 příspěvků 25.1.09 03:43
já místo sumac používám omcalc a místo kassie casimuko. také to jde ale není to asi ono