Recept Arabsky chleb

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Arabsky chleb

Úvod

Take jeden z nejoblibenejsich chlebu co delame :) . Chleb je uvnitr duty tudiz se muze jen nariznout a plnit vsim moznym a nebo jist jen tak k jidlu :)

Postup

Ze vsech surovin zadelame hladke testo , dobre vypracujeme a potreme olejem ze vsech stran a nechame odpocinout asi 35 minut .

Z vykynuteho testa si nadelame mensi stejne bochanky . Necham jeste 10 minut kynout pod uterkou a potom si z kazdeho bochanku vyvalim placku asi tak 1/2 cm silnou .

Trouba i plech musi byt hodne rozehrate na maximum . Mam plynovou troubu a zapinam z vrchu . Vlozim placky do trouby a asi po 3 minutach jsou hezky nafoukle jako balon:) jeste je na 1 minutu otocim a vyndavam z trouby :)


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.07.14 vloženo
  • 6647x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hladke mouky
  • 1 lzice instantniho drozdi
  • 2 lzicky soli
  • 3 lzice oleje oliv.
  • 1/2 lzicky cukru
  • 0,5 l vlazne vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 19.03.15 16:27

Arabský chléb plněný čtyřmi náplněmi

Upečený arabský chléb - je to vlastně marocký batbout, recept v angličtině včetně fotopostupu naleznete na http://moroccanfood.about.com/…_Batbout.htm nebo použijte khoybiz od babi - rozkrojen na poloviny (polokruhy) a vytvořená kapsa plněna různými náplněmi. Recepty na náplně (na fotce od zdola):

Dole: Krémový čerstvý kozí sýr, do něj vtlačeny placičky podle tohoto receptu , navrch sypané čerstvou majoránkou a pokapané olivovým olejem. Sýr byl dostatečně slaný, nebylo třeba solit.

Vlevo: Chléb uvnitř pokropen olivovým olejem, vloženy placičky podle tohoto receptu obložené pokrájenými olivami (kdo má černé, tím lépe :lol: ) a sypané čerstvou natí tymiánu. Na závěr ještě zakápnuto olivovým olejem.

Vpravo: Zde na náplň použit nakládaný sýr s bylinkami. Chléb uvnitř pokropen olejem z naloženého sýra, naplněn kuličkami naloženého sýra , kousky rajčat, krájenými olivami a lehce restovaným oreganem. Nakonec jemně zakápnuto olejem od oregana.

Nahoře: Vegetariánská náplň inspirovaná marockým receptem. Tento „sendvič s vejci na tvrdo“ se prodává v Maroku jako „pouliční jídlo“. Doma připravený poslouží jako rychlý menší oběd, svačina nebo lehčí večeře. Je to vhodný tip, jak zpracovat přebytečná vařená vejce (např. od Velikonoc) :srdce: . Původní recept naleznete zde . Vařená vejce pokrájená na čtvrtky, osolená a opepřená. Vložena do chleba uvnitř pokapaného olivovým olejem a posypána čerstvou cibulovou natí.

K pozdnímu obědu chutnalo báječně a zasytilo. Plnila jsem za studena, pak jsem nechala krátce ohřát (ne zapékat :cert: ), jen tak aby byl pokrm vlažný!

Chléb je velejednoduchý, jako příloha k pečeným, grilovaným masům (kebab, kefte a spol.) a tažínům (slovo vypadá příšerně, mám na mysli tajine :oops: ) se jí neplněný. Ta vzniklá kapsa mne lákala. Nechala jsem se inspirovat marockou, alžírskou a vůbec africkou a blízkovýchodní kuchyní. Příště udělám placky naan a bude do trochu „do Indie“ :idea: .

P. S. Znalci arabské kuchyně, nekamenujte mne, prosím. Je to holá improvizace :srdce: :kytka: .

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jasmina Ben 28.07.14 04:54

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Arabsky chleb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 21.03.15 08:47

@exczech, dík za tip :mavam: V létě vyzkouším jako lehký předkrm při grilování :idea:

 
exczech
297 příspěvků 21.03.15 00:05

@birkana Ja si delam to maso ve forme na pastiku, micham veprove a skopove maso a a dochucuji ro ruznym korenim a hlavne k tomu potom delam Tzatziky sauce. Reci to maso toci na takove svisle stangli a odrezavaji s toho platky masa na naplneni te kapsy, ja si to holt nakrajim s te pastikove formy na tenko a potom na panvicce trochu osmahnu. Jinak do te kapsy se potom plni to maso, nakrajeny salat, rajcata, cibule a cele se to pokape tim Tzatziky.
http://allrecipes.com/…yro-Meat/1/2 onion, cut into chunks
1 pound ground lamb
1 pound ground beef
1 tablespoon minced garlic
1 teaspoon dried oregano
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon dried marjoram
1 teaspoon ground dried rosemary
1 teaspoon ground dried thyme
1 teaspoon ground black pepper
1/4 teaspoon sea salt

Příspěvek upraven 21.03.15 v 00:14

 
birkana
1663 příspěvků 20.03.15 17:41

@exczech, napiš podrobněji 8o. Zajímá mne složení náplně Gyro, jak ji děláte u vás v U. S.A. :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 20.03.15 16:09
Pita bread

To je velice podobne Recke Pita s naplni Gyro.

 
di
2451 příspěvků 20.03.15 09:37

Birkano, pečení znám, to jakž takž umím, zaujaly mě ty náplně, moc pěkné, já nikdy nemám tolik fantazie a skončí to nějakým tím falafelem (s příslušnou oblohou) apod. Ještě jednou chválím.

 
birkana
1663 příspěvků 20.03.15 06:59

@jolana, s tím hrncem (z těžké litiny) je to dobrý nápad :mavam:

@di, děkuji za příznivý ohlas :kytka: Příprava nebyla nikterak obtížná; výroba je srovnatelná s pečením běžného bílého pečiva. A plnění, to je „náročné“ stejně jako práce s bagetami ;) Pro netrpělivé či spěchající je vhodné zkoušet náplně v již hotovém koupeném chlebu :D

 
di
2451 příspěvků 19.03.15 21:22

Birkano, krásné, vyhrála jste si.

 
jolana
5064 příspěvků 19.03.15 18:23

Birkana, :palec: :) Davno som chlieb arabsky nemusela vediet piect…ale uz roky peciem…proste uz aj tu chlieb sidia, takze radsej si napeciem…v podstate len chcem dodat ze ked sa mi nechce v rure, tak len tazky hrniec liatinovy s pokrievkou dam na horak a dobre ho (aj s pokrievkou) nahrejem a potom uz len dam placku do hrnca, priklopim a po asi dvoch minutach chlieb otocim, zas priklopim na dve minutky a je to!

Si mi pripomenula daco co mame radi… :mavam:

http://www.labuznik.cz/…hlieb-arais/

Příspěvek upraven 19.03.15 v 18:24

 
parles
299 příspěvků 02.09.14 23:10

Upekl jsem tento chléb přesně podle receptu a je moc dobrý! A ta kapsa, která v něm vznikne je obzvlášť sympatická a všestranně využitelná k plnění - na slano i na sladko. Příležitostně vyzkouším i další autorčiny chlebíky. :palec:

 
jolana
5064 příspěvků 28.07.14 09:25

Zrovna vcera som piekla, 1/2 kila chlebovej psenicnej(nie bielej)+ pol kila zitnej, oriesok drozdie cerstve..skoda ze fotak nefunguje.. nikdy nedavam olej, ani sa nedava aj ked vsetci davaju a na nete v receptoch je uvedeny.. :mavam:…napeciem, dam do mrazaku..z kila muky je 15 chlebov strednej velkosti.. :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Reveňový koláč Reveňový koláč
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz