Recept Arabsky chleb

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Arabsky chleb

Úvod

Take jeden z nejoblibenejsich chlebu co delame :) . Chleb je uvnitr duty tudiz se muze jen nariznout a plnit vsim moznym a nebo jist jen tak k jidlu :)

Postup

Ze vsech surovin zadelame hladke testo , dobre vypracujeme a potreme olejem ze vsech stran a nechame odpocinout asi 35 minut .

Z vykynuteho testa si nadelame mensi stejne bochanky . Necham jeste 10 minut kynout pod uterkou a potom si z kazdeho bochanku vyvalim placku asi tak 1/2 cm silnou .

Trouba i plech musi byt hodne rozehrate na maximum . Mam plynovou troubu a zapinam z vrchu . Vlozim placky do trouby a asi po 3 minutach jsou hezky nafoukle jako balon:) jeste je na 1 minutu otocim a vyndavam z trouby :)

Nahlásit recept

  • 28.07.14 vloženo
  • 7136x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hladke mouky
  • 1 lzice instantniho drozdi
  • 2 lzicky soli
  • 3 lzice oleje oliv.
  • 1/2 lzicky cukru
  • 0,5 l vlazne vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 19.03.15 16:27

Arabský chléb plněný čtyřmi náplněmi

Upečený arabský chléb - je to vlastně marocký batbout, recept v angličtině včetně fotopostupu naleznete na http://moroccanfood.about.com/…_Batbout.htm nebo použijte khoybiz od babi - rozkrojen na poloviny (polokruhy) a vytvořená kapsa plněna různými náplněmi. Recepty na náplně (na fotce od zdola):

Dole: Krémový čerstvý kozí sýr, do něj vtlačeny placičky podle tohoto receptu , navrch sypané čerstvou majoránkou a pokapané olivovým olejem. Sýr byl dostatečně slaný, nebylo třeba solit.

Vlevo: Chléb uvnitř pokropen olivovým olejem, vloženy placičky podle tohoto receptu obložené pokrájenými olivami (kdo má černé, tím lépe :lol: ) a sypané čerstvou natí tymiánu. Na závěr ještě zakápnuto olivovým olejem.

Vpravo: Zde na náplň použit nakládaný sýr s bylinkami. Chléb uvnitř pokropen olejem z naloženého sýra, naplněn kuličkami naloženého sýra , kousky rajčat, krájenými olivami a lehce restovaným oreganem. Nakonec jemně zakápnuto olejem od oregana.

Nahoře: Vegetariánská náplň inspirovaná marockým receptem. Tento „sendvič s vejci na tvrdo“ se prodává v Maroku jako „pouliční jídlo“. Doma připravený poslouží jako rychlý menší oběd, svačina nebo lehčí večeře. Je to vhodný tip, jak zpracovat přebytečná vařená vejce (např. od Velikonoc) :srdce: . Původní recept naleznete zde . Vařená vejce pokrájená na čtvrtky, osolená a opepřená. Vložena do chleba uvnitř pokapaného olivovým olejem a posypána čerstvou cibulovou natí.

K pozdnímu obědu chutnalo báječně a zasytilo. Plnila jsem za studena, pak jsem nechala krátce ohřát (ne zapékat :cert: ), jen tak aby byl pokrm vlažný!

Chléb je velejednoduchý, jako příloha k pečeným, grilovaným masům (kebab, kefte a spol.) a tažínům (slovo vypadá příšerně, mám na mysli tajine :oops: ) se jí neplněný. Ta vzniklá kapsa mne lákala. Nechala jsem se inspirovat marockou, alžírskou a vůbec africkou a blízkovýchodní kuchyní. Příště udělám placky naan a bude do trochu „do Indie“ :idea: .

P. S. Znalci arabské kuchyně, nekamenujte mne, prosím. Je to holá improvizace :srdce: :kytka: .

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jasmina Ben 28.07.14 04:54

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Arabsky chleb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
1674 příspěvků 21.03.15 08:47

@exczech, dík za tip :mavam: V létě vyzkouším jako lehký předkrm při grilování :idea:

 
exczech
297 příspěvků 21.03.15 00:05

@birkana Ja si delam to maso ve forme na pastiku, micham veprove a skopove maso a a dochucuji ro ruznym korenim a hlavne k tomu potom delam Tzatziky sauce. Reci to maso toci na takove svisle stangli a odrezavaji s toho platky masa na naplneni te kapsy, ja si to holt nakrajim s te pastikove formy na tenko a potom na panvicce trochu osmahnu. Jinak do te kapsy se potom plni to maso, nakrajeny salat, rajcata, cibule a cele se to pokape tim Tzatziky.
http://allrecipes.com/…yro-Meat/1/2 onion, cut into chunks
1 pound ground lamb
1 pound ground beef
1 tablespoon minced garlic
1 teaspoon dried oregano
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon dried marjoram
1 teaspoon ground dried rosemary
1 teaspoon ground dried thyme
1 teaspoon ground black pepper
1/4 teaspoon sea salt

Příspěvek upraven 21.03.15 v 00:14

 
birkana
1674 příspěvků 20.03.15 17:41

@exczech, napiš podrobněji 8o. Zajímá mne složení náplně Gyro, jak ji děláte u vás v U. S.A. :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 20.03.15 16:09
Pita bread

To je velice podobne Recke Pita s naplni Gyro.

 
di
2451 příspěvků 20.03.15 09:37

Birkano, pečení znám, to jakž takž umím, zaujaly mě ty náplně, moc pěkné, já nikdy nemám tolik fantazie a skončí to nějakým tím falafelem (s příslušnou oblohou) apod. Ještě jednou chválím.

 
birkana
1674 příspěvků 20.03.15 06:59

@jolana, s tím hrncem (z těžké litiny) je to dobrý nápad :mavam:

@di, děkuji za příznivý ohlas :kytka: Příprava nebyla nikterak obtížná; výroba je srovnatelná s pečením běžného bílého pečiva. A plnění, to je „náročné“ stejně jako práce s bagetami ;) Pro netrpělivé či spěchající je vhodné zkoušet náplně v již hotovém koupeném chlebu :D

 
di
2451 příspěvků 19.03.15 21:22

Birkano, krásné, vyhrála jste si.

 
jolana
5065 příspěvků 19.03.15 18:23

Birkana, :palec: :) Davno som chlieb arabsky nemusela vediet piect…ale uz roky peciem…proste uz aj tu chlieb sidia, takze radsej si napeciem…v podstate len chcem dodat ze ked sa mi nechce v rure, tak len tazky hrniec liatinovy s pokrievkou dam na horak a dobre ho (aj s pokrievkou) nahrejem a potom uz len dam placku do hrnca, priklopim a po asi dvoch minutach chlieb otocim, zas priklopim na dve minutky a je to!

Si mi pripomenula daco co mame radi… :mavam:

http://www.labuznik.cz/…hlieb-arais/

Příspěvek upraven 19.03.15 v 18:24

 
parles
302 příspěvků 02.09.14 23:10

Upekl jsem tento chléb přesně podle receptu a je moc dobrý! A ta kapsa, která v něm vznikne je obzvlášť sympatická a všestranně využitelná k plnění - na slano i na sladko. Příležitostně vyzkouším i další autorčiny chlebíky. :palec:

 
jolana
5065 příspěvků 28.07.14 09:25

Zrovna vcera som piekla, 1/2 kila chlebovej psenicnej(nie bielej)+ pol kila zitnej, oriesok drozdie cerstve..skoda ze fotak nefunguje.. nikdy nedavam olej, ani sa nedava aj ked vsetci davaju a na nete v receptoch je uvedeny.. :mavam:…napeciem, dam do mrazaku..z kila muky je 15 chlebov strednej velkosti.. :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz