Recept Aperol Spritz

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Aperol Spritz

Úvod

Snad poprvé v životě mne zlákala TV reklama :-)

A je to dobré :-)

Postup

Jak Špricovat aneb jak ho namíchat:

Sklenici ze 2/3 naplňte ledem. Nalijte 2 cl (20 ml :)) sody, 6 cl Prosecca a na závěr krouživým pohybem 4 cl Aperolu.
Díky krouživému pohybu se všechny ingredience dokonale propojí.
Na závěr přidejte plátek pomeranče.

Z netu: http://www.drinkon.cz/…perol-spritz

Co jste nevěděli o Aperolu Spritz
Aperol sám o sobě byl poprvé představen italské veřejnosti v roce 1919 na mezinárodním veletrhu v Padově bratry Barbieri. Bezprostředně v poválečném období. V dalších letech se Aperol stal populární po celé Itálii, zejména u mladých lidí.

V roce 1950 pak přišel nový recept s názvem Aperol Spritz se složením 4 cl Aperolu, 6 cl Prosecca a střik sody. Tato svěží lehká směs se od té doby stává jednoznačnou součástí italské kultury aperitivo a je neodmyslitelně spojená s pojmem happy hour. Když v Itálii někdo řekne Sprtiz, automaticky všichni mají na mysli Aperol.

Recept je z kategorií: Míchané nápoje


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.08.15 vloženo
  • 6052x zobrazeno

Ingredience

  • 20 ml perlivé vody
  • 60 ml Prosecca
  • 40 ml Aperolu
  • pomeranč
  • led
  • to je základní recept, nejsem troškař, takže jsem míchala:
  • 50ml sodovka
  • 150ml Prosecco
  • 100ml Aperol
  • led
  • pomeranč jsem opomněla, ale nechyběl :-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 07.08.15 19:59

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Aperol Spritz

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 09.08.15 16:29

Jj, dobrota, v létě jedna z největších, jen kdyby ten Aperol nebyl tak drahý. Stále vzpomínám, jak jsme před pár lety seděly s kamarádkami na nábřeží v Hamburku, kolem nás plula Queen Mary II., bylo sluníčko, teplo, vál mírný větřík, vedle hrála swingová kapela a my pily právě tohle „Apéro“, krásné to bylo…

Příspěvek upraven 09.08.15 v 16:34

 
jolana
5064 příspěvků 08.08.15 14:24

..moc libi…pozrela som co to je prosecco,,aj aperol..ako sa v tom vyznate, nikdy nepochopim..raz som sa skriepila v obchode ze rum musi byt tmavy.. to bol trapas.. :mrgreen: :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz