Recept ANZAC sušenky z Austrálie

(Hodnoceno 1x) Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

ANZAC sušenky z Austrálie

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Dva plechy vyložit pečícím papírem. V míse smíchat mouku, vločky, cukr, kokos a sůl a dát stranou. Na středním ohni ve větším kastrolku rozpustit máslo se sirupem. Ve skleničce rozpustit jedlou sodu ve vařící vodě a přidat ji k máslu. Zamíchat (dávat pozor, směs vybublá vysoko nahoru). Přidat máslovou směs do suchých ingrediencí a vše dobře zamíchat. Vytvořit asi 3cm kuličky a poskládat je na připravené plechy asi 5cm odsebe. Zploštit je trochu pomocí dlaně. Péct je do zlatohněda (mají být pevné, ale ne tvrdé) asi 15min. Uprostřed doby pečení rotovat plechy. Cukroví vychladit na mřížce.

Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky

Nahlásit recept

  • 30.11.03 vloženo
  • 11828x zobrazeno

Ingredience

  • Na asi 33ks
  • 2 hrnky plohrubé muky
  • 1 3/4 hrnku ovecných vloček
  • 1 1/2 hrnku jemného krystalového cukru
  • 1 hrnek vysušeného neslazeného strouhaného kokosu
  • špetka soli
  • 12 lžic (180g) másla
  • 2 lžíce zlatého cukrového sirupu
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 6 lžic vařící vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 17.11.10 04:57

V komentářích žádné info k receptu, škoda… příspěvek od Esmeraldy se tváří skromně, zdání klame… skrývá recept zdánlivě stejný:) Pročítám dvakrát, není stejný, jiná mouka a jiný poměr. Přemýšlím, no, v tuto hodinu moc nevymyslím, mým vločkovým hrudkám se ani jeden recept nepodobá, už jsou okoukané, chtělo by to inovaci…zvedám znavené tělo, spoléhám na „ukázaná platí“ a už míchám dvě těsta, vlastně těstíčka na vzorky, zbytek kapacity mozku vysálo přepočítávání :-P Stěhuji mikrovlnku do svého prostoru, aby nebudila pípáním. První odchylka od receptu, jsem zvědavá a vzorky uvlnit stačí, chuť pečení v klasické troubě umím domyslet. Druhá odchylka, mám neustále v zásobě opražené ovesné vločky s kokosem a semínky, dodán kokos + vločky, tuším žitné, tak, abych poměr mouka, vločky, kokos zachovala. Dle návodu. Těsto AbiesAlby lepkavé, opravdu na lžičku, těsto babi díky větší dávce mouky nelepí, ušoulány kuličky snadno. Kuličky se mají upravit, máčím ruce a pomáhám i hrudkám „placatět“… vlněno 4 min 750w, dle barvy povrchu dostačující. Znatelný rozíl je viditelný po upečení, méně moučné těsto více ztmavne. Je třeba nechat dojít pár minut.
Jak popsat ochutnávku :think: Hrudky na omak pevné, na skus křupavé. lze připodobnit k pusinkám. Kuličky méně křupavé, vláčnější, konzistencí připomínají kousnutí do perníku.
V obou vzorcích mikrovlnka vytvoří pod povrchem malou, pevnou hrudku, připomínající cukrovou polevu, která se používala na obalení mandlí, oříšků, prodáválo se na poutích.
Co dodat, snad jen – dva zdánlivě stejné recepty uspokojí ty, co rádi křupou i ty, co jsou na měkké. Přimlouvám se za oba, chystám se upéct klasickým způsobem oba druhy. Až bude fungovat mozek, promyslím i slanou variantu :palec: Díky za dobrý, jednoduchý nápad:) Poděkování rovněž Esmeraldě, bez odkazu bych asi pokus odložila na někdy :potlesk:

Diskuse k receptu ANZAC sušenky z Austrálie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na ANZAC sušenky z Austrálie

babi
6360 příspěvků 17.11.10 18:37

2905, Ty jsi nezmar 8-o a mas muj obdiv! Musim rict, ze mam zkusenost jenom s pecenim v elektricke konvekcni, nebo konvencni troube, kde susenky zhnednou a jsou krupave.
Neco o historii susenek…tak zde je preklad pro zasmani:
http://www.diggerhistory.info/…biscuits.htm Pouzijte tlacitko ‚Translate‘
a zde dalsi:
http://en.wikipedia.org/…nzac_biscuit Pouzijte tlacitko ‚Translate‘
:-)

Příspěvek upraven 17.11.10 v 19:07

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 09:24

Hezká práce! :palec:

2905
753 příspěvků 17.11.10 05:02

Babi až upeču v troubě, pochlubím se. :palec:
Přidávám odkaz, třeba je tu šílenek jako já víc a vyzkouší… díky :wink:

http://www.labuznik.com/…ke-placicky/#…

2905
753 příspěvků 17.11.10 04:57

V komentářích žádné info k receptu, škoda… příspěvek od Esmeraldy se tváří skromně, zdání klame… skrývá recept zdánlivě stejný:) Pročítám dvakrát, není stejný, jiná mouka a jiný poměr. Přemýšlím, no, v tuto hodinu moc nevymyslím, mým vločkovým hrudkám se ani jeden recept nepodobá, už jsou okoukané, chtělo by to inovaci…zvedám znavené tělo, spoléhám na „ukázaná platí“ a už míchám dvě těsta, vlastně těstíčka na vzorky, zbytek kapacity mozku vysálo přepočítávání :-P Stěhuji mikrovlnku do svého prostoru, aby nebudila pípáním. První odchylka od receptu, jsem zvědavá a vzorky uvlnit stačí, chuť pečení v klasické troubě umím domyslet. Druhá odchylka, mám neustále v zásobě opražené ovesné vločky s kokosem a semínky, dodán kokos + vločky, tuším žitné, tak, abych poměr mouka, vločky, kokos zachovala. Dle návodu. Těsto AbiesAlby lepkavé, opravdu na lžičku, těsto babi díky větší dávce mouky nelepí, ušoulány kuličky snadno. Kuličky se mají upravit, máčím ruce a pomáhám i hrudkám „placatět“… vlněno 4 min 750w, dle barvy povrchu dostačující. Znatelný rozíl je viditelný po upečení, méně moučné těsto více ztmavne. Je třeba nechat dojít pár minut.
Jak popsat ochutnávku :think: Hrudky na omak pevné, na skus křupavé. lze připodobnit k pusinkám. Kuličky méně křupavé, vláčnější, konzistencí připomínají kousnutí do perníku.
V obou vzorcích mikrovlnka vytvoří pod povrchem malou, pevnou hrudku, připomínající cukrovou polevu, která se používala na obalení mandlí, oříšků, prodáválo se na poutích.
Co dodat, snad jen – dva zdánlivě stejné recepty uspokojí ty, co rádi křupou i ty, co jsou na měkké. Přimlouvám se za oba, chystám se upéct klasickým způsobem oba druhy. Až bude fungovat mozek, promyslím i slanou variantu :palec: Díky za dobrý, jednoduchý nápad:) Poděkování rovněž Esmeraldě, bez odkazu bych asi pokus odložila na někdy :potlesk:

kockamodracka
2 příspěvky 6.6.10 22:24
Re: ANZAC sušenky z Austrálie.

vyzkoušela jsem , jen místo sirupu jsem dala med a byly výborné

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz