Recept Anýzový likér s jeřabinami

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Anýz nasypeme do čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem a zalijeme jej alkoholem. Uzavřeme a necháme asi 14 dní při pokojové teplotě macerovat, sklenici denně protřepeme. Poté přefiltrujeme a smícháme s předem svařeným sirupem z cukru a vody. Nalijeme do lahví, do kterých pro zvýraznění chuti a pro dekoraci přidáme několik kompotovaných jeřabin. *Poznámka:* Užíváme jako žaludeční likér po příliš tučném nebo těžkém jídle. Čerpáno z mimořádného čísla Praktické ženy - Bylinková abeceda (2/2001).

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 13.07.04 vloženo
  • 6498x zobrazeno

Ingredience

  • 2 PL jeřabinového kompotu
  • 50 g anýzu
  • 6 dl žitné (*lze nahradit i vodkou*)
  • 400 g pískového cukru
  • 1/2 l vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anýzový likér s jeřabinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz