Recept Anýzový likér s jeřabinami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Anýz nasypeme do čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem a zalijeme jej alkoholem. Uzavřeme a necháme asi 14 dní při pokojové teplotě macerovat, sklenici denně protřepeme. Poté přefiltrujeme a smícháme s předem svařeným sirupem z cukru a vody. Nalijeme do lahví, do kterých pro zvýraznění chuti a pro dekoraci přidáme několik kompotovaných jeřabin. *Poznámka:* Užíváme jako žaludeční likér po příliš tučném nebo těžkém jídle. Čerpáno z mimořádného čísla Praktické ženy - Bylinková abeceda (2/2001).

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 13.07.04 vloženo
  • 5880x zobrazeno

Ingredience

  • 2 PL jeřabinového kompotu
  • 50 g anýzu
  • 6 dl žitné (*lze nahradit i vodkou*)
  • 400 g pískového cukru
  • 1/2 l vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anýzový likér s jeřabinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz