Recept Antiboise - provencalské kuře

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Ve hluboké zapékací misce, nebo pekáči rozehřát 6 lžic oleje. Přidat trochu soli, špetku kayánského pepře a kousky masa. Osmažit maso do zlatova. Vyjmout maso, dát stranou a do pekáče přidat cubuli. Sem tam ji zmíchat a usmažit do měkka. Když začne hnědnout, snížit oheň. Vrátit maso do pekáče, přidat víno a nepřikryté péct po 45min. Na pánvi rozehřát dalších 6 lžic oleje a osmažit napřed česnek, vyjmout ho, potom kapary, vyjmout je a nakonec kostky chleba. Dát vše stranou. Smíchat rajčata a olivy a položit směs na nahřátou servírovací mísu, nahoru poskládat hotové upečené kuře a posypat ho usmaženými kapary, česnekem a krutóny. Obložit vše citronem, pokapat olejem navíc, chcete-li a posypat vše petrželkou.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 16.06.03 vloženo
  • 5390x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 lžic olivového oleje
  • trocha soli
  • špetka kayánského pepře, nebo chili lupénků
  • 4 kuřecí nohy rozkrojené napůl v kloubě, nebo celé kuře naporcované na 8 dílů, neho 4 prsa rozkrojené napůl podélce
  • 6 hrnků na plátky nakrájené cibule
  • 1/2 hrnku Cot de Provence vína, nebo podobného suchého bílého
  • 6 lžic oleje navíc
  • 2 lžíce malých kaparů
  • 2 stroužky česneku na tenké lupínky nakrájené
  • 2 hrnky čerstvě nakrájených krutónů z hutnějšího chleba (na kostky)
  • 4 rajčata, oloupaná a semínek zbavená na malé kostičky nakrájená
  • 1/2 hrnku oliv, nejlépe Nicoise, vypeckované
  • 1 citron nakrájený na měsíčky
  • 6 lžic olivového oleje na zalití, nemusí být
  • čerstvá posekaná petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Antiboise - provencalské kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz