Recept Annettčiny palačinky k nedělní snídani

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Annettčiny palačinky k nedělní snídani

Postup

V míse našlehat mléko, vanilkový cukr, rum, žloutky, cukr, sůl a máslo. Pomalu a postupně zašlehat dovnitř mouku do hladka (je-li nutné, tak přelít přes sítko). Přendat do vzduchotěsné uzavřené nádoby a vložit do chladničky na 2 hodiny. Lehce vymastit máslem si 30cm plochou pánev (na přípravu crepe), nebo podobnou. Položit ji na střední oheň do té doby, než začne kouřit. Sejmout pánev z ohně a vložit do jejího středu 2-3 lžíce těstíčka. Rychle nahýbat pánví na všechny strany, až těstíčko pokryje v tenké vrstvě dno pánve. Vrátit pánev na oheň a smažit palačinku asi po 1 min., až je uprostřed suchá. Zatřepat pánví dozadu a dopředu, aby se palačinka uvolnila ode dna. Nadzdvihnout okraj palačinky a když je zlatově hnědá tak ji otočit pomocí prstů, anebo dvouch špachtlí. Smažit asi 30 vteřin na druhé straně, až má palačinka hnědé fleky. Nechat ji sklouznout na talíř. Znovu vymazat pánev a pokračovat se smažením palačinek. Ty skládat na hromádku na talíř. Aby se palačinky udržely teplé, tak je přikrýt obrácenou zapékací miskou a vše vložit do trouby vyhřáté na 93°C. Na stůl připravit misky s různými náplněmi, jako jsou jahody a jiné bobulovité ovoce, ananas, broskve i kompotové, "Citronový ¨Curd¨":recipe.php?ID=8813 , "¨Čokoládová poleva a omáčka na zákusky¨":recipe.php?ID=5892 , ušlahaná šlehačka, ušlehaný Mascarpone sýr, hnědý cukr, atd. dle Vaší chuti. S nimi podávat palačinky. TIP: Palačinky se mohou připravit den dopředu, uschované v přikryté nádobě v chladničce. Před podáváním je poskládat na plech přikryté alobalem a vložit do trouby předem vyhřáté na 150°C, až jsou prohřáté a na asi 15min. Těstíčko lze připravit pomocí elektrického šlehače. Čokoládová variace: Místo 1/2 hrnku mouky v základním receptě použít 4 lžíce dobrého neslazeného kakaa.

Recept je z kategorií: Palačinky a lívance

Nahlásit recept

  • 07.03.04 vloženo
  • 23186x zobrazeno

Ingredience

  • Na 18-24 palačinek
  • 1 1/2 hrnku mléka
  • vanilková cukr
  • 1 lžíce rumu, brandy, nebo ochuceného likéru
  • 3 velké žloutky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíčka soli
  • 5 lžíc rozpuštěného másla + víc na vymaštění
  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek=250ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Annettčiny palačinky k nedělní snídani

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Frantiska
927 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Annettčiny palačinky k nedělní snídani.

krasna fotka uz vim co si udelam k veceri

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz