Recept Angreštový džus

(Hodnoceno 1x) Labužník kamil.ka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Angrešt zbavíme stopek, jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme. V malém množství vody ovoce rozvaříme a pak rozmixujeme. Pak podle množství (dle litrů šťávy) přidáme vodu, kyselinu citrónovou a cukr. Necháme cukr rozpustit a pak zahříváme ještě 5 minut, plníme do lahví (mezi zátkou a džusem by neměl být větší prostor než 4 cm) a sterilizujeme při devadesátipětistupňové teplotě ve vodní lázni po dobu 20 minut.

Recept je z kategorií: Nápoje

Nahlásit recept

  • 06.08.04 vloženo
  • 10972x zobrazeno

Ingredience

  • 5kg angreštu
  • 5kg jablek
  • Na 1 litr směsi přidáme:
  • 1,8l vody
  • 2g kyseliny citrónové
  • 200g cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

cathleen 22.9.11 10:19

Znám, dělávám, jen před zavařením neředím vodou. To až pak, těsně před spotřebováním, ředíme podle chuti…

Diskuse k receptu Angreštový džus

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Angreštový džus

cathleen
5 příspěvků 22.9.11 10:19

Znám, dělávám, jen před zavařením neředím vodou. To až pak, těsně před spotřebováním, ředíme podle chuti…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz