Recept Angreštová dobrůtka
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Angrešt odstopkujeme a omyjeme, dáme do kastrolu, přidáme bezinkový sirup a vodu, pak vaříme, dokud angrešt nezměkne. Necháme ho vychladnout a pak rozdělíme do servírovacích misek, nebo do větších pohárů. Mléko přivedeme téměř k varu v silnostěnném hrnci. Pak žloutky, škrob a cukr rozšleháme v misce, přilijeme horké mléko a prošleháme. Mléko se žloutky vrátíme do hrnce a pomalu zahříváme. Mícháme do zhoustnutí, ale NEVAŘÍME ! Máme-li husté přelijeme do náhradní misky a necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme do polotuha a opatrně jí vmícháme do angreštové omáčky, kterou máme připravenou v pohárech či miskách a zároveň vmícháme se žloutkovým krémem- vytvoříme mramorový efekt, třeba vidličkou, pomalu a opatrně. Nejen, že je to dobré, ale zároveň to i dobře vypadá. Před servírováním ozdobíme čerstvým angreštem. Nakyslou chuť angreštu bezvadně doplní voňavé bezinky a sladký vanilkový krém. Dobrou chuť! Zdroj: Glanc
Recept je z kategorií: Poháry
- 16.07.08 vloženo
- 6581x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400 g angreštu
- 50 ml bezinkové šťávy
- 100 ml vody
- krém:
- 2 žloutky
- 1 PL kukuřičného škrobu
- 3/4 hrnku mléka
- 3 PL cukru
- 1 smetana ke šlehání
Doporučená příloha
milá společnost
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Angreštová dobrůtka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Angreštová dobrůtka
64 příspěvků 25.2.10 15:11
Vypadá to hodně jedle.