Recept Anglické tradičně vánoční TRIFLE

babi Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

předehřát troubu na 180°C. Rozložit mandle v jedné vrstvě na plech a opražit je tak dlouho, až začnou vonět (pozor, ke konci to jde rychle), asi 10 minut. Sem tam plechem zatřepat. Přendat na talíř a dát stranou. Vymastit 3 formy 20 x 20 cm, nebo podobné a jejich dno vyložit pečícím papírem. Znovu vymastit a vysypat moukou. Dát stranou. Na kus papíru prosít mouku se solí, práškem do pečiva a škrobem. Našlehat máslo a postupně přidávat cukr. Šlehat tak dlouho, až je směs světlá a lehká. Potom postupně a střídavě přidávat směs mouky a mléka (konečné přidání je mouka). Zamíchat dovnitř vanilkový extrakt. Vytřít čistou mísu citronem a našlehat v ni bílky do pevných, ale ne suchých kopečků. Lehce je po třech přidáních vložit do těsta. Těsto rozdělit do připravených forem a péct je tak dlouho, až zapíchnutá špejle do středu je po vylmutí čistá, asi 25 - 30 minut. Formy přendat na mřížku a nechat je 10 munut stát. Potom je vyklopit na mřížku a nechat je úplně vystydnout. Uschovat 4 nejhezčí poloviny hrušek na ozdobu. Zbytek nakrájet na 1/4. Na prudkém ohni zredukovat tekutinu z hrušek na sirup. Odstavit a nechat úplně vychladnout. Odříznout ¨kůrku¨z upečeného těsta a zahodit ji, nebo použít na něco jiného. Těsto potom nakrájet na 4 X 7 cm obdélníčky. Do velké skleněné mísy na dno rozložit polovinu obdélníčků tak, aby bílá. ukrojené strana byla na stěně skleněné mísy. Dobře těsto smáčknout na pevnou vrstvu na dně. Potřít tekutinou z hrušek. Na to rozložit polovinu hrušek a na ně polovinu Custard. Posypat polovinou mandlí. Opakovat postup vrstvení. Nahoru rozložit zbytek upečeného těsta, jemně vše smáčknout dolů, aby se uvolnily bublinky a také, aby se vyrovnal povrch. Povrch potřít 1/3 hrnku tekutiny z hrušek. Na tenké plátky nakrájet poloviny hrušek a rozložit je dokola do tvaru vějířů. Přikrýt pastickým filmem a dát do chladna na 2 - 3 hodiny, nebo do druhého dně. Před podáváním našlehat šlehačku a ozdobit povrch TRIFLE. Trifle se podává na individuálních talířcích. Porce se vykrojí velkou lžící a mohou se ozobit až na talířcích. DOBROU CHUŤ! TIP: Zbylé žloutky se použijí na Custard. Trifle lze připravit s jiným ovoce, jako jsou jahody, kiwi, jablka, borůvky atd. Přeloženo z angličtiny ze starých zápisků. Mám svůj obrázek, ale neumím ho přidat ;o)

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 18.11.06 vloženo
  • 9639x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 110 g (1 hrnek) plátků mandlí
  • 225 g másla (1 hrnek) pokojové teploty, + víc na vymaštění
  • 380 g plohrubé mouky (3 1/4 hrnku), + víc na vysypání
  • 4 lžíce (1/4 hrnku) kukuřičného škrobu
  • 4 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 440 g jemného krystalového cukru (2 hrnky)
  • 400 ml mléka (1 2/3 hrnku)
  • 2 1/2 lžičky vanilkového extraktu, nebo 2 vanilkové cukry
  • 6 velkých bílků
  • citronová šťáva na vytření mísy
  • "Hrušky v muškátovém víně":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=24426
  • "Custard":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=24425
  • na obrázku je alternativa s borůvkami a jahodami

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anglické tradičně vánoční TRIFLE

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz