Recept Anglické muffiny úplně jinak

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Anglické muffiny úplně jinak

Postup

Ve velké míse smíchat ingredience pro kvásek a dát stranou. Sehřát tekutinu na 49°C-54°C. Postupně ji přidávat ke kvásku a zašlehat dovnitř ručním elektrickým šlehačem asi 2min. Potom zašlehat 1 vejce a 1 hrnek mouky a šlehat na vysoké rychlosti asi 2 min. Nakonec vpracovat dovnitř dostatečně mouky, aby vzniklo vláčné měkké těsto. Přendat na trochu pomoučený vál a uhníst v hladké a vláčné těsto. Je-li těsto moc lepivé postupně přidávat více mouky. Přikrýt a nechat na vlahém místě nakynout do dvojitého objemu asi po 1 hodinu. Zbouchnout pěstí těsto dolů, znovu přikrýt a nechat nakynout asi po 45 min. Znovu zbouchnout dolů. Vyválet těsto na 12mm plát a vykrájet z něj kolečka asi 8cm velká (nemáte-li formičku tak prázdná, čistá, na obou stranách otevřená konzerva třebas od tuňáka pomůže). Plechy posypat kukuřičnou krupicí, poskládat na ně muffinky asi 3cm odsebe a posypat je i na povrchu. Přikrýt je a dát na vlahé místo na 45min. nakynout do dvojitého objemu. Rozehřát lehce vymaštnou těžkou pánev, nebo lívanečník. Jemně a zlehka podebrat muffinky širokou špachtlí (pozor, nesmáčknout, nebo nepropíchnout je, protože by splaskly) a přendat je na pánev, nebo lívanečník. Smažit je na hodně mírné teplotě po asi 8-10min. na každé straně do světle hněda. Muffinky musí znít dutě, když se na ně prstem zaťuká. Nechat je vychladnout na mřížce. Před podáváním je horizontálně pomocí vidličky (nesmí se nikdy krájet nožem!) rozdělit na poloviny a ogrilovat. Jsou vyborné s máslem, které de do horkých muffinek vsákne a podávají se se zavařeninou ke snídani. Jsou však naodmyslitelnou částí klasického receptu na vejce Benedikt. P.S. Trochu historie: Asi před 100 lety anglický pekař jménem Samuel B. Thomas začal péct ploché žvýkavé ¨buchtičky¨ podle receptu své anglické matky na čajové buchtičky-¨crumpetky¨. Avšak vznikly úplně jiné buchtičky a v Anglii je neznaly až do té doby, co se začaly dovážet z Ameriky a dnes jsou k dostání ve všech supermarketech. Zajímavé taktéž je, že anglické muffinky, se nepodobají americkým muffinkám, které se pečou ve specielních formách s prohloubením a které nepoužívají kvasnic, ale přášek do pečiva. Možná to byla nezkušenost mladého pekaře, kterému se nepodařilo zdárně upéct matčiny ¨crumpetky¨(recept bude na Labužníku) podle napůl zapamatovaného receptu.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 05.03.04 vloženo
  • 15884x zobrazeno

Ingredience

  • Na 24 anglických muffins
  • Na kvásek:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru, nebo medu
  • 2 lžičky soli
  • 1 balení suchuchých kvasnic, nebo asi 28g čerstvých
  • Tekutina:
  • 1 3/4 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 lžíce másla (15g)
  • Zbytek ingrediencí:
  • 1 vejce
  • 4 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku kukuřičné krupice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anglické muffiny úplně jinak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz